4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu devastator în comuna Spineni

- Advertisement -

Un incendiu puternic izbucnit, marți după-amiază, la un teren cu vegetație uscată s-a propagat la o anexă gospodărească și anexa unei locuințe din comuna Spineni. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, însă până au reușit să stingă focul, flăcările au mistuit în calea lor mai multe tone de lemne și cereale, dar și vegetația uscată și plantele furajere de pe o suprafață de aproape o sută de metri pătrați.

Pompierii de la Stația Scornicești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, au acționat pentru a stinge incendiul din comuna Spineni, în sprijinul militarilor venind o autospecială de stingere de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Spineni și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Olt.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că în momentul sosirii echipajelor de salvatori, incendiul se manifesta la o anexă și la bunurile din interior și la acoperișul casei. „Au ars anexa cu suprafața de aproximativ 25 de metri pătrați, zece metri pătrați din acoperișul casei, o tonă de lemne de foc, două tone de orz, o jumătate de tonă de porumb și vegetație uscată și plante furajere pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. Pompierii au acționat aproximativ două ore și jumătate pentru a lichida incendiul și a îndepărta efectele negative”, a spus reprezentantul ISU.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă a izbucnirii incendiului devastator a fost un foc deschis în spații deschise, lăsat nesupravegheat chiar de proprietarul bunurilor distruse de flăcări.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți