33.2 C
Slatina
marți,23 iulie,2024

Ultimele Articole

Percheziţie la familia dispărutei Luiza Melencu, pentru obţinerea de probe biologice de la mama ei

- Advertisement -

Noi verificări în cazul Luizei Melencu, tânăra de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, dispărută la jumătatea lunii aprilie în municipiul Caracal. Organele de anchetă au efectuat, la începutul săptămânii, o percheziţie la casa familiei acesteia, pentru a preleva probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice.

Potrivit unui comunicat remis de DIICOT, la domiciliul Monicăi Georgeta Melencu, mama Luizei, s-au prezentat luni, în baza unei ordonanţe emise de procurorii DIICOT – Structura Centrală, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova. Prelevarea de probe biologice a fost refuzată de femeie, iar anchetatorii au solicitat şi obţinuit autorizarea judecătorului pentru ca procedura judiciară să poată fi efectuată.

DIICOT anunţă că marţi organele de anchetă s-au prezentat din nou la locuinţa familiei tinerei din Dioşti. „În data de 23 septembrie, s-a solicitat consimțământul părții civile Melencu Monica Georgeta, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe. În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă Melencu Monica Georgeta, mama victimei majore. În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24 septembrie. Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale”, se precizează în comunicatul procurorilor DIICOT.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți