10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Picturi inedite pe aleile unei școli din Slatina

- Advertisement -

Aria sau perimetrul unei figuri geometrice, dar și calculele cu puteri se pot rezolva mai ușor, atunci când formulele zâmbesc de pe telefoanele mobile pictate pe aleile din incinta școlii. Asta și-au spus reprezentanții Școlii Gimnaziale „Ștefan Protopopescu”, din Slatina, atunci când au decis să decoreze într-un mod inedit spațiile pe care elevii le văd zilnic, atunci când vin la ore.

După ce, în timpul verii, și-au decorat școala cu picturi vesele, acum, că a început un nou an de studiu, dascălii de gândesc deja la materiile pe care le vor preda.

Și cum matematica le dă, de regulă, mari bătăi de cap elevilor, au dat startul unui proiect inedit. Pe alei sunt pictate ecrane de telefon pe care se regăsesc formule matematice, greu de reținut din caiete sau cărți. Figurile geometrice de pe asfalt sunt însoțite și ele de simboluri și formule, iar extratereștrii veseli poartă cu ei calcule cu puteri.

Tot la Școala Protopopescu se pictează pereții unor încăperi, după ce în vară porțiuni de pe fațada clădirii au fost decorate tot cu picturi prietenoase.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți