10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poştaşul care a înscenat jaful de la Balş rămâne în arest

- Advertisement -

Ilie Dobre, bărbatul de 50 de ani, poştaş la Oficiul Poştal Balş, rămâne în spatele gratiilor. Acuzat că, împreună cu alţi trei bărbaţi, au înscenat jaful maşinii de poştă din parcarea oficiului de la Balş, din care au furat o geantă în care erau 205.000 de lei, poştaşul, originar din comuna Ipoteşti, a fost arestat săptămâna trecută. Cum decizia judecătorilor din Balş nu a fost definitivă, bărbatul a formulat contestaţie, pe care magistraţii Tribunalului Olt au respins-o luni, acesta rămânând în continuare în arest preventiv.

În urmă cu o săptămână a fost Ilie Dobre arestat pentru 30 de zile, în timp ce ceilalţi trei bărbaţi care l-au ajutat pentru a înscena jaful maşinii de poştă, Marius Motoi, Florin Fieraru și Ion Mirea, toţi din Slatina, au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii olteni au fost cei care i-au prins pe autorii jafului în urma unor descinderi efectuate în Slatina şi Caracal, iniţial opt persoane fiind aduse la audieri. În urma probatoriului administrat, oamenii legii au stabilit că poştaşul Ilie Dobre, împreună cu cei trei bărbaţi, în urma unei înțelegeri anterioare, au simulat comiterea infracțiunii de tâlhărie în vederea sustragerii banilor aflați în mașina de poştă.

Jaful de la Balş a avut loc în noaptea de 8 spre 9 septembrie, poştaşul spunând anchetatorilor că a fost agresat şi jefuit de persoane necunoscute, cu feţele acoperite. Atacatorii au luat geanta cu cei peste 200.000 de lei, apoi s-au făcut nevăzuți. După jaf, bărbatul „bătut” a ajuns la Spitalul Slatina cu traumatism toracic. Acesta nu era singur în maşină, ci împreună cu un coleg, cel care a anunţat la 112 cele întâmplate. Suma de bani furată reprezenta plăţile Oficiului Poștal Balș, printre care şi o parte din pensiile programate la plată.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți