15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Căsătorii oficiate în aer liber, la Caracal

- Advertisement -

Amenajarea unui spaţiu de oficiere a căsătoriilor în aer liber, la Caracal, a creat multe controverse în rândul locuitorilor municipiului, dar şi a internauţilor, motiv pentru care reprezentanţii Primăriei au venit cu precizări referitoare la proiectul de investiţii ce va fi demarat în curând. Spaţiul unde se vor oficia căsătorii este în grădina publică din spatele sediului administrativ al Primăriei, pe locul în care se află şi o fântână arteziană.

Este o zonă care avea nevoie de o schimbare, spun autorităţile, legat de acest spaţiu de oficiere a căsătoriilor în aer liber oferind mai multe detalii arhitectul lucrării. „Având în vedere amploarea pe care au luat-o discuțiile și comentariile în spațiul public, pe aceasta temă, arhitectul firmei de proiectare, Alexandra Pelcea, face următoarele precizări: spațiul pentru oficierea căsătoriilor se amenajează într-o zonă cu însemnătate arhitecturală și istorică reprezentative pentru municipiul Caracal, de aceea este necesară această investiție”, spun reprezentanţii Primăriei Caracal.

Potrivit autorităţilor locale, spaţiul de oficiere a căsătoriilor nu va ecrana monumentele istorice în raza de protecţie a cărora se amenajează. „Se realizează un spaţiu deschis, o amenajare minimală care ridică peste nivelul solului numai accente verticale subtile sub formă de pergole metalice. Finisajele şi componenţa artistică a amenajării sunt în ton cu stilul arhitectural al zonei, de calitate, şi cu ornamente nimimale, neutre, dar contemporane pentru a nu crea tensiuni între stiluri. Proiectul propus a obţinut toate avizele necesare construirii, inclusiv avizul Ministerului Culturii care analizează exact relaţia intervenţiei propuse cu monumentele vecine şi decide dacă investiţia este oportună. Investiţia va fi durabilă. Necesitatea unor finisaje de calitate, montate corespunzător şi durabil reprezintă un considerent urmărit prin proiect deoarece în zona amplasamentului sunt de evitat lucrări frecvente de reparaţii şi afisarea unor finisaje îmbătrânite, degradate. (…)”, transmite Primăria.  

Proiectul de hotărâre referitor la aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de investiție și a indicatorilor tehnico economici pentru obiectivul de investiții „Amenajare spațiu oficiere căsătorii” a primit undă verde săptămâna trecută, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Caracal. Documentația deține avizul Ministerului Culturii, prin Direcția de Cultură Olt, nr. Z 38 din 7 august 2019. Estimativ, valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 800.000 de lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți