15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Înapoi la şcoală cu păduchi şi alte boli infecţioase

- Advertisement -

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt au efectuat şi la acest început de an şcolar controale în unităţile de învăţământ din judeţ, aproape 200 de copii întorcându-se la cursuri cu păduchi, micoze, angine sau alte boli infecţioase. Cei mai mulţi dintre ei erau infestaţi cu păduchi, mai mult de jumătate din cele peste o sută de cazuri fiind în mediul rural.

Aproximativ 49.000 de preşcolari şi elevi au fost examinaţi la triajul epidemiologic efectuat de specialiştii în sănătate publică după vacanţa de vară din acest an, în unităţile şcolare oltene.

„În total, au fost examinaţi 48.556 de preşcolari şi elevi din totalul celor 51.087 de copii înscrişi, ocazie cu care au fost depistate 190 de cazuri de îmbolnăviri, din care 106 cu pediculoză (păduchi n.r.) – 45 în mediul urban şi 61 în mediul rural, opt cu micoze, 67 cu angine şi nouă cu alte boli infecţioase”, transmite DSP Olt. După prelucrare, din totalul de 106  cazuri de copii infestaţi cu păduchi, cu ocazia recontrolului efectuat la şapte zile de la depistare, în evidenţa specialiştilor în sănătate publică au rămas patru cazuri, toate în mediul rural, acestea urmând a fi rezolvate ulterior.

Potrivit DSP, infestarea cu aceşti paraziţi a fost favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți