11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ministerul Agriculturii anunţă datele-limită ale sesiunilor de primire a proiectelor în PNDR, aflate în derulare

- Advertisement -

Sesiunile de primire a proiectelor în desfăşurare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 sunt în derulare pentru opt submăsuri, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă, transmis miercuri AGERPRES.

Astfel, în cazul sM17.1 – Prime pentru asigurarea culturilor, a animalelor şi a plantelor – perioada de depunere proiecte conform anunţului de lansare se încheia la data de 30 noiembrie 2019, în timp ce pentru sM4.2GBER Minimis – Sprijin pentru servicii de consultanţă în vederea implementării proiectelor de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole se pot depune proiecte până la 31 decembrie 2019.

De asemenea, pentru sM9.1 – Înfiinţarea grupurilor de producători, respectiv sM9.1a – Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol, perioada de depunere se întinde până la 30 septembrie 2019.

Data limită în ceea ce priveşte sM6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici este 31 decembrie 2019, în timp ce pentru sM4.2a – Investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor din sectorul pomicol, perioada de depunere proiecte este 31 ianuarie 2020.

Tot până la 31 ianuarie 2020, pot fi depuse proiecte spre finanţare în cadrul sM19.3 – Pregătirea şi implementarea activităţilor de cooperare ale Grupurilor de Acţiune Locală – Componenta A „Asistenţă tehnică pregătitoare, pentru proiectele de cooperare ale GAL-urilor selectate”, iar pentru sM8.1 – Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite, ultima zi în care se mai pot primi proiecte este 13 decembrie 2019.

MADR precizează că perioada de depunere a proiectelor pentru submăsura 1.2 – Sprijin pentru activităţi demonstrative şi de informare – acţiuni de informare pentru fermieri, deschisă în 2018 este încă activă.

La nivelul Autorităţii de Management a PNDR se analizează oportunitatea lansării la finalul anului 2019 sau începutul anului viitor de noi submăsuri.

Sursa: agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți