13.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Parc în locul ştrandului Progresul, proiect în linie dreaptă

- Advertisement -

Consiliul Local Slatina a aprobat marţi desființarea Bazei Sportive „Dumitru Dobrescu”, fostul ștrand din cartierul Progresul. Tot atunci, consilierii au dat undă verde proiectului care prevede amenajarea unei noi baze de agrement în zona respectivă.

Ministerul Tineretului a solicitat Primăriei Slatina acordul de principiu privind desființarea Bazei Sportive „Dumitru Dobrescu”, dar și aprobarea indicatorilor economici pentru noul spațiu de agrement care urmează să se realizeze în locul ei. Cele două hotărâri de consiliu local urmează să însoțească documentația de schimbare a destinației pentru terenul respectiv și au nevoie de o ultimă aprobare din partea Guvernului. Apoi, municipalitatea poate înainta proiectul prin care va curăța ruinele fostului ștrand și va amenaja un parc. Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați marţi de consilierii locali, parcul va dispune de foarte multe facilități, inclusiv pentru cei pasionați de diferite sporturi.

Potrivit documentației aprobate de consilierii locali, ,,Baza de Agrement Dumitru Dobrescu” va cuprinde: skatepark, alee de acces, spațiu verde, amenajare parcări, amenajare amfiteatru în aer liber, amenajare spații de joacă pentru copii, amenajare spațiu pentru joc de șah, amplasarea unei fântâni arteziene, construirea de alei, spațiu pentru citit în aer liber, spațiu pentru fitness.

Valoarea investiției este estimată la 17,9 milioane lei, parcul urmând să fie gata într-un an de la semnarea contractului de lucrări. Municipalitatea nu poate organiza însă o licitație pentru desemnarea unui constructor până când nu se emite hotărârea de guvern pentru schimbarea destinației terenului respectiv.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți