9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţiştii au descins în Slatina la o firmă specializată în jocuri de noroc şi pariuri

- Advertisement -

Reprezentanţii unei societăţi comerciale, care ar fi instalat şi utilizat programe de calculator fără licenţă, au fost vizaţi miercuri de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române, ce au efectuat 59 de percheziţii, în București și 36 de județe, printre care şi Olt.

Descinderile au fost desfăşurate la sediul social şi punctele de lucru ale firmei specializate în jocuri de noroc şi pariuri, într-un dosar penal anchetat de procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție.

Oamenii legii au fost la mai multe adrese din municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

În Olt au avut loc două percheziţii, acestea fiind în municipiul Slatina.

Potrivit Poliţiei Române, reprezentanţii societăţii sunt cercetaţi pentru reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare dintre următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau executare, afişare ori transmitere în reţea internă. „Din cercetări a rezultat că reprezentanții unei societăți având ca obiect principal de activitate «Activități de jocuri de noroc și de pariuri» ar fi instalat și utilizat, în perioada 2016 – 2019, programe de calculator fără licență, aducând astfel prejudicii materiale și de imagine titularilor drepturilor de autor”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Cinci mandate de aducere s-au pus în aplicare în urma descinderilor, persoanele bănuite fiind conduse la sediul Parchetului de pe lână Înalta Curte, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

La activități au participat și polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Institutului Național de Criminalistică, precum și polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul a 35 de inspectorate de poliție județene, printre care şi Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți