11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primarul Emil Moţ cere demisii

- Advertisement -

O investiție de 40 de milioane de euro, care va crea 1.500 de locuri de muncă și va aduce bani mulți din impozite, la bugetul local. Astea înseamnă, în cifre, construcția mall-ului din Slatina, a explicat miercuri primarul Emil Moț. Totodată, el a cerut demisia consilierilor locali ai PNL, care au votat cu o zi înainte împotriva acestui proiect mult dorit de slătineni.

Primarul Slatinei, Emil Moț, le-a cerut miercuri consilierilor locali ai PNL să își dea demisia, după ce marţi au votat împotriva construcției mall-ului. Edilul a precizat că ei nu reprezintă interesele slătinenilor, care își doresc de multă vreme acest centru comercial.

„Eu am rămas surprins de ce au făcut colegii noștri de la PNL ieri (marţi n.r.) și folosesc această ocazie să cer demisia celor șapte consilieri locali ai PNL, care s-au dovedit a nu fi slătineni. Au ascultat niște ordine politice venite de la București și au votat împotriva Slatinei, a slătinenilor și a tot ceea ce facem noi aici la Primăria Slatina de trei ani de zile: dezvoltăm orașul. Dânșii nu merită să reprezinte cetățenii Slatinei în Consiliul Local și ieri (marţi n.r.) au demonstrat acest lucru. De aceea le cer demisia. Nu sunt demni de a reprezenta cetățenii municipiului Slatina în Consiliul Local”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

Pe lângă faptul că le oferă slătinenilor un loc de cumpărături și petrecere a timpului liber modern și confortabil, mall-ul înseamnă și sume mari de bani la bugetul local, dar și multe locuri de muncă, a explicat primarul. „Mall-ul este cel mai bun lucru pe care putem să îl facem în Slatina. E o investiție de 40 de milioane de euro, 1.500 de locuri de muncă, 30.000 de metri pătrați de clădire care va plăti impozit la Slatina, undeva la 7,5 miliarde de lei vechi pe an. Cum să blochezi o asemenea investiție?”, a mai precizat Emil Moț.

Construcția mall-ului ar putea rezolva și o altă problemă: cea a locurilor insuficiente în creșele și grădinițele cu program prelungit din oraș. Primăria ia în calcul ca noile unități să funcționeze în incinta centrului comercial, împreună cu alte ghișee destinate cetățenilor. Primăria Slatina este în discuții avansate cu un investitor care și-a manifestat interesul de a construi un centru comercial lângă Parcul Tineretului. Marţi, consilierii locali au aprobat concesionarea suprafeței de teren necesare construcției și parcării.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți