14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ împarte bani pentru modernizarea drumurilor și cheltuieli curente către toate primăriile

- Advertisement -

Consiliul Județean va aloca bani din bugetul propriu pentru toate primăriile din județ. Fie că vor primi sume din fondul de rezervă, pentru refacerea drumurilor, fie că vor fi sprijinite cu sumele necesare cheltuielilor, administrațiile locale vor fi ajutate să încheie anul cu bine.

În total, 8,7 milioane lei vor ajunge, în perioada următoare, către primăriile din județul Olt. O parte din sumă provine din fondul de rezervă al Consiliului Județean, iar banii vor putea fi folosiți pentru acoperirea cheltuielilor pe care le au administrațiile locale. Alte sume provin din taxa pe valoarea adăugată, destinația lor fiind una precisă: refacerea unor drumuri sau tronsoane de drumuri care traversează localități respective.

„Astăzi (joi n.r.) am avut o alocare de bani din Fondul de rezervă pentru primăriile din județul Olt. De asemenea, din taxa pe valoarea adăugată la dispoziția consiliului județean pentru drumuri comunale și județene, am alocat pentru o serie de localități care au avut nevoie și au făcut această solicitare, bani pentru aceste drumuri. Este vorba de 8.750.000 din Fondul de rezervă pentru localități. Practic, toate localitățile din județul Olt au primit bani, între 50.000 de lei și anumite sume. Cei care au primit pe drumuri, nu au primit din Fondul de rezervă. Deci, în acest moment nu e localitate care să nu fi primit prin această rectificare bani de la consiliul județean. Problemele localităților sunt diverse, pentru cofinanțări de proiecte, pentru acoperirea unor cheltuieli necesare. Practic, fiecare în funcție de ce a cerut duce în acea direcție banii, mai puțin cei din taxa pe valoare adăugată care sunt cu destinație precisă, reabilitarea unui segment de drum comunal sau drum județean dacă îl au ei în administrare, cum e cazul orașelor”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt.

Cele mai mari sume au fost alocate din taxa pe valoare adăugată către primăriile din Caracal (1 milion de lei), Piatra Olt și Slătioara, câte 600.000 de lei, și Cezieni, 550.000 lei. Din fondul de rezervă, sumele alocate către fiecare primărie sunt cuprinse între 50.000 și 500.000 lei.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți