17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ziua fără morţi în accidente, sărbătorită de poliţiştii din Olt prin acţiuni în trafic

- Advertisement -

Proiectul „EDWARD” sau Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere a fost marcată şi de poliţiştii Serviciului Rutier Olt, care joi au fost prezenţi pe drumurile publice din judeţ pentru a-i face pe participanţii la trafic să conştientizeze pericolele la care se expun atunci când încalcă regulile de circulaţie.

Poliţiştii spun că viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație. De asemenea, abaterile comise de bicicliști, motocicliști, mopediști, căruțași și indisciplina pietonală determină producerea de accidente pe șosele.

Ziua fără morţi în accidente, sărbătorită anual pe 26 septembrie, a fost marcată de poliţiştii olteni prin prezenţa în trafic încă de la primele ore ale zilei. Oamenii legii au desfăşurat acțiuni ce au vizat aspecte precum prevenirea şi combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice și nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă.

Din păcate, statistica accidentelor grave produse pe drumurile publice din judeţ în primele opt luni ale anului este una sumbră. Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că au fost nu mai puţin de 138 de accidente grave, în urma cărora 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 136 au fost rănite grave. Statistica IPJ Olt, mai arată că poliţiştii rutieri au aplicat şi peste 38.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2.865 pentru pietoni, biciclişti şi căruţaşi, în vederea creşterii nivelului de disciplină rutieră.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți