13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident grav la Negreni. O mamă și cei doi copii ai săi au ajuns la spital

- Advertisement -

O femeie de 39 de ani, din municipiul Slatina, și cei doi băieți ai săi, de opt ani, respectiv un an, au ajuns la spital, sâmbătă seara, în urma unui accident grav produs pe Drumul Național 65 – European 574. Toți se aflau într-un autoturism care în dreptul satului Negreni al orașului Scornicești, a izbit violent un cap de pod de pe marginea drumului.

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au stabilit că femeia care se afla la volan a pierdut controlul volanului într-o curbă, părăsind drumul și intrând într-un cap de pod. „În urma activităților desfășurate de polițiști la fața locului, a reieșit faptul că o femeie de 39 de ani, din Slatina, în timp ce a condus un autoturism pe Drumul Național 65, din direcția Slatina către Pitești, a pierdut controlul asupra direcției de mers într-o curbă la stânga și a părăsit partea carosabilă, unde a intrat în coliziune cu un cap de pod”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În urma impactului violent, atât șoferița, cât și cei doi pasageri din mașină, respectiv copiii săi, de opt ani și un an, au fost răniți și au necesitat transportul la spital. Echipaje de pompieri, paramedici SMURD și echipaje medicale de la Ambulanța Olt au acordat primul ajutor victimelor, femeia și băiatul de opt ani rămânând blocați în autoturism.

„Pompierii Stației Scornicești, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD, și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Olt, au intervenit locul accidentului în care a fost implicat un singur autoturism, în care se aflau o femeie și cei doi copii ai săi. „La sosirea echipajelor, autoturismul se afla în afara drumului, în șanț, iar femeia aflată la volan și un minor, în vârstă de opt ani, se aflau blocați în mașină. Pompierii de la descarcerare au acționat cu accesoriile din dotare pentru calarea autoturismului, deconectarea bornelor bateriei și extragerea victimelor. Femeia, în vârstă de 39 de ani, din municipiul Slatina, prezenta traumatism cranio-facial și suspiciuni de fracturi la membrele superioare, minorul de opt ani, prezenta suspiciune de fractură femur strâng, iar celălalt minor de un an nu prezenta urme vizibile de traumă. Atât mama, cât și băieții săi, au fost transportați la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru investigații medicale amănunțite”, a spus Dan Nedeloiu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Imagini video amator

Șoferița a fost testată de polițiștii rutieri cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că cei doi copii nu erau transortați în dispozitivele de fixare în scaun, dar și că toate persoane aflate în mașină nu purtau centuri. Polițiștii reamintesc conducătorilor auto că folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. „Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!”, a adăugat reprezentantul IPJ.

În cauză a fost deschis dosar penal, polițiștii efectuând cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți