5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Investiție de peste 50.000 de euro, finalizată în comuna Radomirești

- Advertisement -

Elevii de la unitățile de învățământ din Radomirești, tinerii și, de ce nu, vârstnicii din localitate, se bucură de o nouă investiție dusă la bun sfârșit anul acesta de echipa din cadrul Primăriei, în frunte cu edilul Nicușor Sâia. A fost finalizat terenul sintetic de minifotbal din comună, valoarea investiției ridicându-se la puțin peste 50.000 de euro.

Proiectul „Realizare teren de minifotbal în comuna Radomirești, sat Radomirești, județul Olt” este finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, autoritatea contractantă fiind Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Investiția a costat 50.013 euro, iar banii au fost accesați de Grupul de Acțiune Locală „Vedea – Găvanu – Burdea”, asociație din care face parte și localitatea Radomirești.

Terenul sintetic de minifotbal a fost realizat în aproape nouă luni. Lucrările au fost demarate undeva la începutul acestui an și finalizate luna aceasta, investiția fiind recepționată și dată în folosință pe 26 septembrie. Primarul Nicușor Sîia este mândru că a reușit să ducă proiectul la bun sfârșit, pe terenul de minifotbal urmând să joace atât copiii care învață la unitățile școlare din localitate, cât și tinerii și vârstnicii. „Este o investiție foarte frumoasă și importantă pentru comuna noastră. Fondurile pentru realizarea proiectului au fost alocate în cea mai mare parte de GAL. De la bugetul local am alocat aproximativ 25.000 de lei, ceea ce a însemnat proiectare plus consultanță. Terenul de minifotbal este situat în curtea școlii din Radomiresti, iar de el se vor bucura, în primul rând, copiii de la unitățile de învățământ, tinerii din comună, de ce nu și cei mai în vârstă”, a spus edilul.

Pe lângă terenul sintetic, copiii și tinerii, dar și vârstnicii, mai au un loc unde pot juca fotbal. Stadionul din localitate, acolo unde terenul este în cele mai bune condiții. Echipa Unirea Radomirești, înscrisă în Liga a 4-a, joacă aici toate meciurile de acasă.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți