14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Sute de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate de polițiști

- Advertisement -

Aproape 500 de pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscate de la un bărbat de 60 de ani, administrator al unei firme din Iancu Jianu, în urma unei acțiuni desfășurate sâmbătă, de polițiștii olteni.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești – Postul de Poliție Iancu Jianu, au efectuat verificări în Iancu Jianu pe linia prevenirii și combaterii comerțului ilicit cu țigarete.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat un bărbat de 60 de ani, din comuna Iancu Jianu, administrator al unei societăți comerciale din localitate, care deținea în vedearea comercializării 9.790 de țigarete, respectiv 488 de pachete fără timbru fiscal. Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată”, a spus reprezentantul IPJ.

Două persoane au fost conduse la sediul Poliției Olt, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări, fapta prevăzută și pedepsită de Codul Vamal al României.
Totodată, în cadrul acțiunii din Iancu Jianu, polițiștii au aplicat patru amenzi în valoare totală de 21.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și ale OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți