22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Aprobare pentru construirea de blocuri noi, pe terenul fostei unități militare

- Advertisement -

Primăria Slatina vrea să concesioneze două parcele din terenul fostei unități militare, în vederea construirii unor ansambluri rezidențiale. Sunt mai mulți dezvoltatori interesați de suprafețele respective, iar municipalitatea va organiza o licitație pentru a obține un preț cât mai bun. Investitorii vor construi din banii lor locuințele pe care le vor vinde ulterior la prețul pieței.

Două parcele, una de aproximativ 8.500 de metri pătrați și alta de 3.500, vor fi concesionate de Primăria Slatina firmelor interesate să construiască blocuri de locuințe în oraș.

Autoritățile au emis o primă hotărâre de consiliu local pentru a putea iniția procedura de concesionare. După ce vor câștiga prin licitație terenul, investitorii trebuie să obțină un nou plan urbanistic zonal, care să le permită că construiască imobile cu mai multe etaje. „La ora asta există un plan urbanistic zonal de P+2, iar din ce am vorbit cu investitorii nu este rentabil să construiești P+2 la ansamblu rezidențial, ci P+4, P+6. Trebuie să refacă investitorii PUZ-ul și să aprobăm un regim de înălțime mult mai mare”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

Edilul a explicat că blocurile construite vor aduce bani la bugetul local nu numai din concesionarea terenului, ci și din impozitele plătite anual pentru fiecare locuință în parte. „Noi luăm taxe și impozite din clădiri și din terenuri. Pe mine mă interesează să am cât mai mulți metri pătrați construiți, să avem bani din taxe și impozite pe care să îi returnăm slătinenilor prin serviciile noastre”, a explicat Emil Moț.

Primăria Slatina mai are acum, după construcția parcului, aproximativ 75.000 de metri pătrați din terenul fostei unități militare. Cea mai mare parte, în jur de 62.000 de metri pătrați, este destinată construcției unui centru comercial, care va dispune de 30.000 de metri pătrați de parcare.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți