23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de copii olteni au învăţat cum să fie pietoni responsabili

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri din Olt, împreună cu Lidl, au continuat şi anul acesta campania naţională „Verde la educaţie pentru circulaţie”, un proiect care îi are în centrul atenţiei pe copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani. Este al şaptelea an consecutiv al campaniei de educaţie rutieră, evenimentele ediţiei din acest an desfăşurându-se sâmbătă în parcările supermarketului din Slatina, Caracal şi Balş.  

Jocul „Surprize sau amenzi?” a fost noutatea evenimentului de anul acesta, prin organizarea sa cei mici fiind ajutaţi să asimileze, prin joc și premii, regulile de circulație explicate de reprezentanții Serviciului Rutier Olt. Aşadar, sâmbătă, fiecare copil cu vârsta între 4 și 10 ani, prin intermediul unor lecţii interactive, a avut șansa să învețe cum să fie un pieton responsabil direct de la poliţiştii rutieri din judeţ. Peste o sută de micuţi au luat parte la acestea.

Ediția de anul acesta s-a bucurat de o noutate

În județul Olt, lecțiile interactive au avut loc în parcările magazinelor Lidl din Slatina, Balș și Caracal și au constat în două sesiuni: prima parte informativă, iar cea de-a doua practică, pentru ca cei mici să aplice noțiunile învățate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, în cadrul sesiunii informative copiii au aflat de la polițiștii rutieri toate informațiile despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei, și totodată cât  de important este să fie atenți la trafic. Cea de-a doua parte, dedicată educației prin joc, a venit în acest an cu o nouă componentă practică: jocul „Surprize sau amenzi?”. După ce polițistul le-a explicat copiilor și părinților regulile de circulație, acesta a adresat participanților întrebări. Omul legii a apreciat răspunsurile printr-o pancartă cu „Surpriză”, pentru cei care au oferit informațiile corecte, și cu „Amendă” pentru cei care ar fi trebuie să mai recapituleze regulile. La finalul lecției, toți copiii au primit premii și au fost declarați „absolvenți” ai cursului de educaţie rutieră.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți