11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bursă pentru cel mai bun elev din Brâncoveni, la Gala Premiilor „Constantin Brâncoveanu”

- Advertisement -

A devenit deja o tradiţie ca cel mai bun elev din comuna Brâncoveni să fie premiat cu o bursă în cadrul Galei Premiilor „Constantin Brâncoveanu”. Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a şasea ediţia, iar Maria Cătălina Dulgheru, absolventă a Şcolii Gimnaziale „Voievod Brâncoveanu”, va intra în posesia bursei „Nawaf Salameh”.

Eleva din Brâncoveni va fi prezentă marţi la Ateneul Român din Bucureşti, unde are loc Gala „Constantin Brâncoveanu”, pentru a-şi primi premiul ca recunoaştere a bunelor rezultatele pe care le-a avut la învăţătură în ultimii patru ani, dar şi la Evaluarea Naţională. Media generală din clasele V – VIII a fost de 9,87, iar la evaluare a obţinut media 7,90, spune primarul Ion Cheroiu, care, împreună cu Laura Sandu, directorul unităţii şcolare, vor fi alături de Maria Dulgheru la festivitatea de premiere.

„Bursa «Nawaf Salameh», din cadrul Galei Premiilor «Constantin Brâncoveanu» este o tradiție. În fiecare an un elev al școlii din comuna Brâncoveni primește acest premiu, ca recunoaștere pentru rezultatele deosebite la învățătură. Anul acesta, pe 1 octombrie, la cea de-a şasea ediție a celebrului eveniment desfășurat la Ateneul Român, începând cu ora 18:00, bursa merge la Maria Cătălina Dulgheru, elevă a Liceului Teoretic «Nicolae Titulescu» Slatina, pentru rezultatele obținute în cadrul Școlii Gimnaziale «Voievod Brâncoveanu». Mulţumim Fundaţiei Alexandrion şi prietenului brâncovenilor, domnul Nawaf Salameh! Felicitări Cătălina!”, a transmis Ion Cheroiu, edilul comunei Brâncoveni.

Prima ediţie a Galei „Constantin Brâncoveanu” s-a desfăşurat în anul 2014 şi începând cu anul 2016 şi până în prezent bursa „Nawaf Salameh” a mai fost primită de încă trei elevi din localitatea olteană. În 2016, premiul a fost ridicat de Emilia Dumitru, în 2017 de Bianca Maria Doriţă, iar anul trecut de Gheorghe Mihai Neagu.

Potrivit organizatorilor, premiile „Constantin Brâncoveanu” vin să răsplătească munca și dedicarea de-o viață a oamenilor de cultură din România și din străinătate, care au contribuit la dezvoltarea diferitelor domenii de cunoaștere.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți