15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţiştii din Gorj, percheziţii în Slatina într-un dosar de evaziune fiscală cu fier vechi

- Advertisement -

31 de percheziţii domiciliare, dintre care două în judeţul Olt, au fost desfăşurate luni de poliţiştii din Gorj într-un dosar de evaziune fiscală, în domeniul colectării și valorificării materialelor reciclabile feroase, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de peste 10 milioane lei. 

În Gorj au fost efectuate cele mai multe dintre descinderi, respectiv 20, 13 dintre acestea fiind desfășurate la sediile unor societăți comerciale, iar şapte au fost efectuate la domiciliile unor administratori, pe raza localităților Târgu Jiu, Motru și Bălești.

Potrivit lui Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, cele două percheziţii din judeţ au avut loc în municipiul Slatina, la sediul unei societăţi comerciale şi la domiciliul administratorului acesteia. Bărbatul a fost condus, ulterior, la Poliţia Gorj pentru a da declaraţii cu privire la implicarea sa în dosarul de evaziune fiscală cu fier vechi.  

Oamenii legii din Gorj au mai descins în judeţele Mehedinţi, la patru locaţii, Braşov, Giurgiu, Ilfov, la câte o adresă, şi în două locaţii din municipiul Bucureşti. „În urma perchezițiilor, desfășurate în cadrul unui dosar aflat în instrumentarea polițiștilor din Gorj, au fost ridicate înscrisuri privind activitatea derulată de agenții economici în scopul eludării bugetului de stat, fiind conduse la sediul IPJ Gorj 12 persoane (una din Olt n.r.) în vederea audierii. Totodată, au fost identificate bunuri în vederea instituirii măsurilor asigurătorii, pentru recuperarea prejudiciului. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 10 milioane lei”, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română.

La descinderile domiciliare efectuate în cele şase judeţe şi în Capitală au fost agrenaţi, pe lângă poliţişti din Gorj, şi polițiști ai Poliției municipiului Târgu Jiu, Poliției municipiului Motru și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți