10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prinsă la volan, băută şi fără permis de conducere

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri au continuat în weekend să desfăşoare acţiuni în trafic pentru ai depista pe cei care conduc în stare de ebrietate sau încalcă alte reguli de circulaţie care pun în primejdie siguranţa traficului rutier. 16 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice au fost constatate de oamenii legii. Două dintre acestea au fost comise de şoferi care s-au urcat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, unul dintre ei fiind o tânără de 25 de ani, pe numele lor fiind întocmite dosare penale.

Şoferiţa, originară din comuna Mogoşani, judeţul Dâmboviţa, nu avea nici permis auto, şi a fost oprită în trafic pe Drumul Judeţean 709, în comuna Tufeni. „Tânăra de 25 de ani a fost depistată în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,81 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt. Pe numele dâmboviţencei poliţiştii au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau al altor substanțe.

Tânăra nu este singura prinsă în stare de ebrietate la volan. Un bărbat de 39 de ani, din municipiul Slatina, a fost depistat pe strada Nucului, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 1,01 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Şi un tânăr de 22 de ani, din comuna Găneasa, a încălcat regulile de circulaţie la sfârşitul săptămânii. Acesta a fost depistat pe strada Tudor Vladimirescu, din Slatina, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce vehicule suspendat, acesta refuzând și recoltarea de probe biologice. Pe numele conducătorului auto au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți