11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tineri din Găneasa, arestaţi după ce au tâlhărit o prostituată la Slatina

- Advertisement -

Doi tineri, de 22, respectiv 26 de ani, din comuna Găneasa, au fost arestaţi preventiv luni de magistraţii Judecătoriei Slatina, după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică au tâlhărit o prostituată de 24 de ani originară din judeţul Vâlcea. Tânăra spune că fapta a fost comisă pe o stradă lăturalnică din municipiul Slatina, acolo unde clienţii săi, George Ilea Ionescu şi Petrică Nicuşor Cioboată, ar fi bătut-o şi i-ar fi furat o geantă în care erau bani, bijuterii şi acte de identitate.

Tinerii din Găneasa au fost reţinuţi duminică de poliţiştii de la Poliţia municipiului Slatina, după ce aceştia au urmărit imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din oraş, puse la dispoziţie de poliţiştii locali.

„În seara zilei de 28 septembrie, în jurul orei 23:13, o tânără de 24 de ani, din comuna Mateești, județul Vâlcea, a sesizat faptul că în timp ce se afla pe strada Pitești din municipiului Slatina, s-a urcat într-un autoturism de culoare neagră, fără numere de înmatriculare, în care se aflau trei bărbați. Aceasta, împreună cu doi dintre bărbați, s-au deplasat pe o stradă lăturalnică din localitate, unde susține că ar fi fost lovită cu pumnii, deposedată de o geantă în care avea suma de 400 lei, trei inele din aur și actele de identitate, după care aceștia au plecat cu autoturismul într-o direcție necunoscută. În urma cercetărilor efectuate au fost identificați cei doi bărbați cu vârstele de 22 și 26 de ani, ambii din comuna Găneasa, județul Olt, bănuiți de comiterea faptei”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, cei doi tineri din Găneasa au fost duminică reţinţi pentru 24 de ore. Luni, aceştia au fost prezentaţi în faţa magistraţilor Judecătoriei Slatina, care au dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. Decizia instanţei nu este definitivă, iar George Ilea Ionescu şi Petrică Nicuşor Cioboată, primul arestat pentru tâlhărie calificată, iar celălalt pentru tâlhărie calificată, sub forma complicităţii, au formulat contestaţie, aceasta urmând a fi judecată de o instană superioară, în zilele următoare.

Unul dintre tineri, cercetat penal şi pentru alte fapte

Pentru unul dintre cei doi tineri din Găneasa, tâlhăria nu este singura faptă penală pe care a comis-o sâmbătă noaptea. În jurul orei 02:20, George Ilea Ionescu a fost prins pe strada Tudor Vladimirescu, din Slatina, în timp ce conducea chiar autoturismul în care au urcat-o pe prostituată pe strada Piteşti, având dreptul de a conduce vehicule suspendat, acesta refuzând și recoltarea de probe biologice. Tânărul de 22 de ani s-a ales cu dosar penal pentru refuzul prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți