10,5 milioane pentru reabilitarea termică a Spitalului Caracal

Primăria Caracal depune ultimele clarificări în proiectul de reabilitare pe fonduri europene a spitalului municipal din localitate. De anul viitor ar trebui să înceapă lucrările, care prevăd atât reabilitarea termică a fațadei, cât și înlocuirea instalațiilor electrice și de încălzire.

Unul dintre marile proiecte ale autorităților din Caracal, anveloparea Spitalului Municipal, a intrat în linie dreaptă. Câteva etape birocratice mai lipsesc până când vor fi puse schelele pe clădire. Imobilul, vechi de mai bine de 30 de ani, va beneficia de refacerea fațadei, schimbarea tâmplăriei, dar și a instalațiilor de climatizare, de iluminat ecologic și panouri solare. „S-a intrat în linie dreaptă cu acest proiect. S-au rezolvat problemele de proiectare, execuție. Mai sunt câteva caracteristici tehnice privind indicatorii și corecția acestora”, a explicat Marian Mitran, directorul Spitalului Municipal Caracal.

Cu tot termosistemul refăcut, cheltuielile cu încălzirea ar trebui să scadă semnificativ, anunță reprezentanții Primăriei Caracal. „Proiectul de reabilitare termică înseamnă o reducere de 40% a cheltuielilor cu energia electrică și gazele. Practic, acești bani se vor întoarce în servicii medicale și aparatură, lucruri primordiale în activitatea spitalului”, a declarat Octavian Toma, reprezentant al Primăriei Caracal.

Investiția este derulată pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Spitalul Municipal Caracal este o unitate medicală cu 450 de paturi, care deservește toată zona de sud a județului.

Simona Vârban

Un comentariu la „10,5 milioane pentru reabilitarea termică a Spitalului Caracal

  • Succes in continuare pentru un oras mult mai frumos !

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<