7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Şefi noi la poliţiile din Caracal şi Drăgăneşti Olt

- Advertisement -

Schimbări de trupe în rândul şefilor de la două poliţii din judeţul Olt. Poliţia municipiului Caracal are împuternicit un nou comandant în persoana comisarului şef Codruţ George Florescu, fost şef al Poliţiei oraşului Drăgăneşti, iar în locul său la Drăgăneşti a fost numit şef pentru o perioadă de şase luni subcomisarul Daniel Cristian Humă, fost adjunct al Poliţiei Caracal.

La Caracal, mutarea vine după demiterile care au avut loc ca urmare a modului defectuos în care a fost gestionat cazul Alexandrei Măceşanu, tânăra dispărută din Dobrosloveni la sfârşitul lunii iulie şi care ar fi fost ucisă de caracaleanul Gheorghe Dincă. Atunci a fost demis atât comisarul şef Nicolae Mirea, care era şeful Poliţiei Caracal, dar şi adjunctul său, subcomisarul Humă.

După demiterea celor doi, la începutul lunii august comandant a fost numit comisarul şef Costel Ghimiş, iar funcţia de adjunct a fost ocupată de inspectorul principal Nicuşor Ţucmă. Cum ofiţerul Ghimiş a cerut să iasă la pensie de la 1 octombrie, în locul său a fost împuternicit pentru şase luni, începând cu această dată, cel care era şef al Poliţiei Drăgăneşti Olt, respectiv comisarul şef Florescu, cu o vechime de 18 ani în poliţie. Poliţia municipiului Caracal are şi un nou adjunct, după ce inspectorul principal Ţucmă a renunţat la împuternicire, în locul său venind subcomisarul Ionuţ Daniel Mârzacu, fostul şef al Secţiei de Poliţie Rurală Dăneasa, a cărui vechime în poliţie este de 19 ani. Ofiţerul Nicuşor Ţucmă a revenit pe funcţia pe care o deţinea înainte de a fi numit adjunct al Poliţiei Caracal, respectiv şef al Secţiei de Poliţie Rurală Deveselu.

În locul comisarului şef Codruţ Florescu, la Drăgăneşti Olt a fost numit şef subcomisarul Daniel Humă, a cărui vechime în poliție este de 17 ani, care până la demiterea sa din funcţie după Cazul Caracal, a fost adjunct al poliţiei din localitate.  

Schimbări şi la comanda SIC Olt

Schimbările efectuate la comanda poliţiilor din Caracal şi Drăgăneşti nu sunt singurele care au avut loc în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Şi şeful Serviciului de Investiţii Criminale a fost înlocuit, în prezent acesta fiind comisarul şef de poliţie Adrian Gabriel Mladin, fost şef al Biroului Supravegheri Judiciare. Ofiţerul i-a luat locul comisarului Valentin Zoltan Vincze, care ocupa postul după ce comisarul şef Laurenţiu Neţoiu, fostul şef al SIC, a fost numit adjunct al IPJ Olt, iar ulterior a ieşit la pensie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți