11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acţiune disciplinară împotriva procurorului Popescu de la Caracal

- Advertisement -

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, după ce nu i-a lăsat pe poliţişti să intre în locuinţa lui Gheorghe Dincă, până dimineaţa la ora 06:00, pentru a o salva pe Alexandra Măceşanu, tânăra de 15 ani, din Dobrosloveni, dispărută în Caracal, la sfârşitul lunii iulie.

Cazul procurorului Popescu care nu a lăsat oamenii legii să pătrundă în locuinţa lui Gheorghe Dincă, pentru a o salva pe tânăra din Dobrosloveni a ajuns acum la Consiliul Superior al Magistraturii, care îl vor judeca pentru neglijenţa de care a dat dovadă în acest caz. „Inspectorii de caz au reţinut că procurorul a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 06:00 (vineri, 26 iulie n.r.). S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate, iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la  identificarea autorului și găsirea minorei”, se precizează într-un comunicat remis de Inspecţia Judiciară. 

Sursa citată mai spune că lipsa de organizare și de coordonare a activităților în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu a generat ignorarea stării de flagranță în care se afla prezumtivul autor al infracțiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței lui Dincă, conţinutul apelurilor la 112. 

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului Cristian Popescu de la Parchetul Caracal.

Gheorghe Dincă este suspectul principal în cazul dispariţiei adolescentei, dar şi în cel al Luizei Melencu, tânăra de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, dispărută la fel ca şi Alexandra, în Caracal, la jumătatea lunii aprilie. Bărbatul este arestat pentru trafic de minori, viol şi omor calificat, după ce a recunoscut că le-a ucis pe cele două adolescente, iar în prezent se află în Spitalul Penitenciar Jilava pentru efectuarea unor măsuri procedurale dispuse în ancheta penală.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți