Primăria Slatina interzice accesul dubelor în parcarea de la Piața Zahana

Este interzis accesul dubelor în parcarea de pe strada Toamnei, din spatele Pieței Zahana. O hotărâre de consiliul local, aprobată la sesizarea celor care locuiesc în zonă, stabilește noi reguli de parcare. Oamenii se plângeau că nu au unde să își lase mașinile, pentru că mașinile de marfă ale celor care vând în piață acaparaseră zona.

Mașinile de marfă nu vor mai avea acces în parcarea de pe strada Toamnei, au decis consilierii locali ai Slatinei. Decizia a fost luată după ce foarte mulți cetățeni din zonă au reclamat că nu au unde să își lase mașinile, din cauza dubelor care ocupă majoritatea locurilor.

Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public a montat deja un indicator în acest sens, iar numărul locurilor de parcare disponibile a crescut deja semnificativ, după ce multe mașini de marfă au dispărut. „S-a aprobat un proiect de hotărâre prin care se interzice accesul mașinilor de marfă în parcarea de pe strada Toamnei, din zona blocurilor aflate în apropierea Pieței Zahana. Decizia a fost luată ca urmare a numărului mare de reclamații formulate de locatarii din zonă, care nu aveau unde să parcheze din cauza acestor mașini de marfă”, a explicat Daniel Murguleț, șef birou în cadrul DASIP Slatina.

Cei care locuiesc în zonă spun că au sesizat deja o schimbare. Nu mai e atâta gălăgie dimineața, când se făcea aprovizionarea. În plus, găsesc mai ușor un loc de parcare când ajung seara acasă.

Polițiștii locali vor fi cei care vor acționa în zonă, pentru a-i convinge pe proprietarii de dube să respecte noile reguli. Dacă nu se vor conforma, atunci se va trece la amenzi.

Simona Vârban

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<