Se strică vremea. Meteorologii anunţă ploi, vânt şi frig, până sâmbătă

Dacă în ultimele zile, locuitorii judeţului Olt s-au bucurat de temperaturi ridicate ca în mijlocul verii, începând de joi dimineaţa se schimbă foaia. Temperaturile vor fi în scădere, meteorologii anunţând ploi, vânt şi frig, până sâmbătă dimineaţa.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis miercuri după-amiaza o informare meteorologică, vremea fiind în răcire în toată ţara. De joi dimineaţa, ora 04:00, şi până sâmbătă, la ora 09:00, fenomenele anunţate de meteorologici în toate regiunile României fiind ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.

„Aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15 – 20 l/mp, izolat 40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud – estice. Se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40 – 50 km/h”, anunţă ANM.

Meteorologii mai spun că vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi în vest și nord-vest, iar vineri și în restul teritoriului.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<