22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Curtişorenii petrec în weekend

- Advertisement -

A devenit deja o tradiţie ca în prima duminică din luna octombrie să fie mare sărbătoare în comuna Curtişoara. Anul acesta se împlinesc 530 de ani de la atestarea documnetară a localităţii, iar Sărbătoarea Nucului, organizată de Primăria şi Consiliul Local Curtişoara, a ajuns la cea de-a XX-a ediţie, una jubiliară.

Edilul Gheorghe Gănescu şi echipa sa din primărie au pregătit şi în acest an multe suprize pentru curtişoreni, dar şi pentru cetăţenii din localităţile învecinate. De la o partidă de fotbal sau un concurs de cai până la recitaluri susţinute de îndrăgiţi interpreţi ai muzicii populare româneşti.

Evenimentele dedicate zilei localităţii încep duminică, 6 octombrie, încă de la primele ore ale dimineţii. Între 09:00 şi 10:30 are loc concursul de cai, pentru ca în intervalul orar 11:00 – 13:00 să fie programat meciul de fotbal între echipa locală ACS „Oltul” Curtişoara şi Viitorul Osica de Jos.

De la ora 13:00, în Grădina de Vară cu nuci de lângă Căminul Cultural din Curtişora, începe petrecerea câmpenească propriu-zisă cu spectacolul artistic oferit de Ansamblul Folcloric „Flori de Măr”. După ora 14:30, iar mai apoi, între orele 18:00 şi 20:00, pe scenă vor evolua artiştii Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”, împreună cu dansatorii şi orchestra ansamblului. Vor susţine recitaluri Maria Ghinea, Neta Soare, Ileana Lăceanu, Ştefania Strejescu, Mădălina Drăgan, Florica Chircă, Gabriel Zăvoeanu, Vasilica Dinu, Sorina Dinu, Victoriţa Cică, Daniel Roşoga, Cătălin Bărbulescu, Carmen Budulan şi Marian Toma.

Cu începere de la ora 15:00 şi până la ora 15:50, un frumos recital va fi susţinut de îndrăgita interpretă de muzică populară Emilia Dorobanţu, originară din Curtişoara, iar apoi cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie vor fi premiate. De la ora 16:00 în spectacol va fi cunoscutul Văru’ Săndel, pentru ca de la ora 17:00 în recital să evolueze solista Olguţa Berbec, care îl va avea alături pe soţul său, saxofonistul Remus Novac. Sărbătoarea Nucului se va încheia undeva după ora 20:00 cu un superb foc de artificii.

Cătălin FIRCOIU     

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți