22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Ministerul Dezvoltării, aprobare pentru achiziționarea a opt autobuze electrice la Slatina

- Advertisement -

Ministerul Dezvoltării a semnat ordinul de finanțare prin care Primăria Slatina va primi opt autobuze electrice, dar și 11 stații de încărcare. În perioada următoare va fi organizată licitația pentru achiziția mijloacelor de transport în comun, care vor deservi cinci linii circulate din oraș.

60 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), pentru Slatina, Brașov, Iași, Sibiu și Suceava. Autoritățile din Slatina au anunțat că a fost semnat ordinul de finanțare. Cu această aprobare, proiectul devine o certitudine și va fi 100% finanțat.

„S-a semnat ordinul de finanțare pentru achiziționarea unui număr de opt autobuze electrice, opt stații de încărcare lentă și trei de încărcare rapidă. Valoarea proiectului este de 27 de milioane de lei cu tot cu TVA, din care aproximativ 460.000 lei cofinanțarea Primăriei Slatina. În continuare, MDRAP va derula procedurile de achiziție pentru autobuze și stațiile de încărcare”, a anunțat primarul Slatinei, Emil Moț.

Rutele pe care vor circula cele opt autobuze sunt: 1 A, 1 B, 1, 2 și 5. Ordinul de finanţare a proiectului a fost semnat pe 24 septembrie 2019 de Vasile Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar investiţia va fi implementată de MDRAP, în calitate de lider de parteneriat, şi cele cinci municipii în calitate de parteneri.

Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern în municipiile reședință de județ Brașov, Iași, Sibiu, Slatina și Suceava. Valoarea totală a  finanțării nerambursabile este de 170.087.350,72 lei, iar perioada de implementare de 48 de luni.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2018/4/4.1/3/în parteneriat, Obiectivul specific 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă” din Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” a POR 2014 – 2020.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți