6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

S-a deschis un nou an universitar la Facultatea de Managemnt şi Dezvoltare Rurală Slatina

- Advertisement -

A fost prilej dublu de sărbătoare, joi, la Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală Slatina din cadrul Univesităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. S-a deschis un nou an universitar şi s-a marcat împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea filialei universităţii în oraşul de pe malul Oltului.

Reprezentanţi ai USAMV Bucureşti, ai Prefecturii, Consiliului Judeţean, Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, directori ai mai multor unităţi de învăţământ liceal din Slatina, reprezentanţi multor instituţii din judeţ, profesori, dar şi noii şi mai vechii studenţi au fost alături de Victor Tiţa, directorul Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală, la dublul eveniment.

Profesorul universitar doctor Toma Dinu, decanul Facultăţii de Management în Agricultură Bucureşti, a fost unul dintre invitaţi, acesta spunând că la facultatea din Slatina toate locurile pentru studenţii din anul I au fost ocupate. „Sunt studenţi la capacitatea maximă în anul I şi pot spune că facem 20 de ani de învăţământ superior la Slatina, în management în agricultură şi dezvoltare rurală. Ne bucurăm că am ajuns la această vârstă şi este încă o confirmare a faptului că angajamentul USAMV Bucureşti a fost unul pe termen lung pentru a fi prezenţi în Slatina şi pentru a dezvolta acest centru de învăţământ universitar. În ceea ce priveşte partea de master, avem o grupă de studenţi şi deocamdată ne rezumăm la atât pentru că nu este cerere pentru mai mult, dar dacă găsim solicitări încercăm să venim în întâmpinarea studenţilor şi cu alte formaţiuni de studiu de tip masteral”, a declarat decanul Toma.

Lectorul universitar doctor Victor Tiţa, directorul de la Slatina al facultăţii din cadrul USAMV Bucureşti, a vorbit despre numărul studenţilor pe care unitatea de învăţănt superior îi are, dar şi despre specializările ce pot fi urmate de aceştia atât la zi, cât şi la distanţă. Totodată, acesta a spus că de-a lungul celor 20 de ani de la înfiinţarea filialei au absolvit cursurile peste 5.000 de studenţi. „Astăzi (joi n.r.) ne bucurăm să avem festivitatea de deschidere, alături de un alt eveniment important, celebrarea a 20 de ani de la înfiinţarea filialei Slatina a Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală. Vorbind din perspectivă diacronică, astăzi avem la învăţământ la zi în jur de 380 de studenţi, din care 150 sunt la locuri fără taxă. Dintre aceşti studenţi, 60 primesc burse, de merit, de studiu sau sociale. În acelaşi timp, dacă ar fi să ne raportăm la trecerea timpului, din anul 1999 până în 2019 avem în jur de 5.200 de absolvenţi, din care 1.700 sunt la învăţământ la zi. Totodată, ne putem raporta la faptul că avem la învăţământ la distanţă două specializări, este vorba despre ingineria şi managementul afacerilor în agricultură pe deoparte şi managementul alimentaţiei publice şi agroturismul pe de altă parte, sau la învăţământ la zi unde avem o singură specializare, este vorba despre ingineria şi managementul afacerilor agricole”, a explicat Victor Tiţa.

Virgil Delureanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, a ţinut să le ureze mult succes noilor studenţi şi, totodată, a spus că viitorul agricol al judeţului este pe mâini bune. „Vin cu mare plăcere la această facultate, astăzi (joi n.r.) fiind un dublu eveniment, sunt 20 de ani de când a luat fiinţă această filială şi deschiderea anului universitar. Am înţeles că toate locurile care au fost pentru anul acesta sunt ocupate, deci sunt convins că viitorul judeţului nostru, în ceea ce priveşte agricultura, este rezolvat. Sperăm ca tinerii care urmează această facultate să devină profesionişti adevăraţi şi să ducă agricultura atât din judeţul Olt, cât şi din România, pe culmi cât mai înalte. Nu rămâne decât să le urez mult succes în acest nou an universitar, să le dea Dumnezeu sănătate şi tot binele din lume”, a declarat vicepreşedintele instituţiei administrative.

Cătălin FIRCOIU   

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți