8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Au început lucrările de modernizare a esplanadei, la Slatina

- Advertisement -

Esplanada Slatinei a intrat în reabilitare. Au fost aduse utilajele, iar constructorul va începe să refacă toată acea zonă de promenadă. Proiectul de reconstrucție prevede lucrări ample, care vor schimba complet aspectul esplanadei.

„Dragi slătineni, cu bucurie vă anunț că au început lucrările pentru Esplanada orașului nostru. Vă rugăm să ne scuzați pentru disconfortul creat, însă vă promit că în anul 2020 Slatina și cetățenii acesteia vor beneficia de cea mai nouă și frumoasă Esplanadă. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de toată considerația noastră!”, a scris vineri pe pagina sa de socializare primarul Slatinei, Emil Moț. Edilul a prezentat pe pagina de Facebook şi un filmuleţ cu noul concept al zonei de promenadă din centrul Slatinei.

S-a dat practic startul lucrărilor prin care, pavajul, mobilierul urban, sistemul de iluminat vor fi refăcute, iar zidul în trepte dinspre expo-parc va fi demolat. La final, cei care se vor plimba pe esplanadă vor putea admira și priveliștea parcului și pe cea a orașului de jos. „La noua esplanadă nu o să mai fie scările acelea, gradena; este ceea ce ne-au cerut și oamenii. Zona o să fie integrată, parcul o să fie integrat cu zona de promenadă a esplanadei. Acum priveliștea este opturată și nu putem să ne bucurăm de frumusețea parcului «Eugen Ionescu», care este un parc superb; chiar dacă este în pantă, este un parc superb. Între esplanadă și parc va fi o coborâre lină, vor fi gradene. Vom câștigat și la capitolul spațiilor verzi, pentru că acea gradena mare va fi dărâmată și pe locul ei vor fi spații verzi în trepte. Arteziana mare o să dispară și ea de acolo, pentru că peticim la ea în fiecare zi”, explica edilul Emil Moț, atunci când a fost semnat contractual de lucrări.

Valoarea investiției este de 9,5 milioane de lei, termenul de execuție fiind de 20 de luni.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți