20.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ambulatoriu la standarde europene, la Spitalul Caracal

- Advertisement -

Fondurile europene vor transforma, în curând, policlinica Spitalului Caracal într-un centru medical modern. Un proiect în valoare de 10,3 milioane lei, derulat de Primăria Caracal, prevede lucrări ample de modernizare a clădirii, dar și achiziționarea de aparatură medicală modernă.

Nu doar Spitalul Caracal, ci și ambulatoriul unității medicale sunt vizate de autoritățile din Caracal pentru modernizare.

Primăria a scris două proiecte, unul care vizează reabilitarea termică a spitalului și altul care prevede modernizarea totală a policlinicii. „Modernizarea înseamnă reabilitarea și dotarea cu mobilier specific a cabinetelor ambulatoriului de specialitate al spitalului și dotarea acestor cabinete cu echipamente și aparatură specifică ambulatoriilor de specialitate. Vor fi aduse un nou computer tomograf, angiografe, mamografe și tot felul de aparatură specifică și necesară prevenției medicale”, a explicat Octavian Toma, reprezentant al Primăriei Caracal.

Clădirea, construită în urmă cu mai bine de 35 de ani, nu a mai beneficiat niciodată de o modernizare capitală, fiind făcute doar mici reparații și dotări. „Este un proiect de mare anvergură, un proiect important. S-a intrat în linie dreaptă. S-au rezolvat problemele de proiectare și execuție. Mai sunt câteva caracteristici tehnice privind indicatorii și corecția acestora”, a explicat Marian Mitran, directorul Spitalului Municipal Caracal.

Potrivit proiectului, lucrările ar trebui să se încheie în cel mult trei ani.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți