Ministerul Finanţelor continuă emisiunile de titluri de stat pentru populație 

Începând de luni, 7 octombrie, oltenii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, și 3 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, respectiv 4,5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile, anunţă Ministerul Finanţelor Publice. 

Titlurile de stat pot fi cumpărate până la sfârşitul lunii octombrie de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului, până pe 30 octombrie prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar până pe 29 octombrie 2019 din mediul rural.

„Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere”, anunţă reprezentanţii Ministerului Finanţelor. 

Potrivit sursei citate, titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua până la sfârşitul acestui an, în fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturitățile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.