23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Principalul suspect în cazul Caracal, supus unei expertize psihiatrice

- Advertisement -

Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani, din municipiul Caracal, suspectul principal în cazul dispariţiei tinerelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, va fi supus marţi unei expertize psihiatrie, anunţă jurnaliştii din presa centrală.

Aflat în prezent în Spitalul Penitenciar Jilava, după ce săptămâna trecută a fost transferat aici din Arestul Central al Poliţiei, Dincă va fi supus acestei expertize pentru ca specialiştii să poată stabili dacă a avut sau nu discernământ când a săvârşit faptele, mai ales că a recunoscut că le-ar fi ucis pe cele două adolescente.

Se ştie sigur că bărbatul este cel care le-a luat la ocazie atât pe Alexandra de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, care a dispărut la sfârşitul lunii iulie, cât şi pe Luiza, tânăra de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, care este dispărută de la jumătatea lunii aprilie. Ambele erau în Caracal când au dispărut, iar Gheorghe Dincă le-a spus procurorilor că după ce le-a răpit, le-a sechestrat şi violat la domiciliul său, le-a omorât incinerându-le trupurile într-un butoi metalic din curte. Butoi în care s-au găsit în cenuşă fragmente de os şi dinţi, iar specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală au constatat că acestea au ADN-ul Alexandrei Măceşanu, probabilitatea fiind de 99,93%.

Saci cu fragmente osoase, dinţi şi cenuşă s-au găsit şi într-o zonă de lizieră de pădure amplasată pe terenul staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal, acolo unde Dincă i-a condus pe anchetatori spunându-le că este locul unde a aruncat resturile trupului ars al Luizei Melencu. Însă, rezultatele expertizei medico-legale antropologice efectuate de medicii legişti nu au putut stabili decât că fragmentele provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de aproximativ 15 – 19 ani. Nu au putut spune dacă acestea au ADN-ul Luizei şi, de aceea, în acest caz se implică autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigații (FBI). Potrivit procurorilor DIICOT, deja au fost puse la dispoziția FBI fragmentele osoase ce vor fi supuse efectuării expertizei genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial și cromozomial) al tinerei de 18 ani, iar în acest sens s-au luat şi noi probe biologice de la mama sa, Monica Georgeta Melencu.

Acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat, Gheorghe Dincă este în continuare în arest preventiv, ultima oară, pe 18 septembrie, magistraţii Tribunalului Olt prelungindu-i mandatul de arestare cu încă 30 de zile, până pe data de 24 octombrie, inclusiv.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți