10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Autoturism condus de un minor băut şi fără permis, acroşat de maşina Poliţiei

- Advertisement -

Un echipaj al Secţiei de Poliţie Rurală Bobiceşti a fost implicat miercuri într-un eveniment rutier produs la ieşire din comuna Iancu Jianu. Autospeciala a acroşat un autoturism la volanul căruia se afla un adolescent de 16 ani, din Bobiceşti, în stare de ebrietate, care nu a oprit la semnalul poliţiştilor, aceştia urmărindu-l vehiculul încă din comuna Oboga. Minorul nu avea permis, maşina fiindu-i încredinţată de un amic de-al său, în vârstă de 18 ani.      

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt de al IPJ Olt, a declarat că poliţiştii, în timp ce se deplasau cu autospeciala în Oboga pentru a preveni și combate abaterile la regimul circulației rutiere, au pornit în urmărirea unui autoturism, care nu a oprit la semnalele acustice și luminoase utilizate de către oamenii legii.

Maşina, în care se aflau trei bărbați, se deplasa din direcţia Oboga spre Iancu Jianu, iar la ieșirea din comuna Iancu Jianu, la efectuarea bruscă a unui viraj la stânga, a fost acroșat de autospeciala Poliției. În urma impactului, autoturismul acroşat de autospecială s-a oprit într-un şanţ de la marginea drumului, poliţiştii stabilind că la volan era un tânăr băut şi fără permis.

„În urma evenimentului rutier au rezultat pagube materiale. Polițiștii au identificat cele trei persoane, autoturismul fiind condus de un minor de 16 ani, din comuna Bobicești. Minorul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0,66 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice, pentru a se stabili cu exactitate alcoolemia. Din cercetări a reieșit faptul că minorului i-a fost încredințat autoturismul de către unul dintre pasageri, un tânăr de 18 ani, tot din Bobiceşti”, a spus reprezentantul IPJ.

Poliţiştii au deschis dosar penal în care fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De asemenea, prietenul adolescentului este cercetat pentru încredințarea autoturismului unei persoane care nu deține permis de conducere și sub influența alcoolului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți