11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Copiii din Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor”, spectacol folcloric în faţa străinilor din 71 de ţări

- Advertisement -

Eveniment notabil miercuri seara pentru membrii Ansamblului Folcloric „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna olteană Brâncoveni. Un spectacol de folclor autentic românesc la Bucureşti, acolo unde în zilele de 9 şi 10 octombrie se desfăşoară Adunarea Generală a Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare (AICESIS), președenția acesteia fiind deţinută de Consiliul Economic şi Social (CES) din România, participanţi fiind delegaţii de străini din 71 de ţări, de pe patru continente.

„Am fi onorați, domnule primar, dacă Ansamblul Folcloric «Mugurașii Brâncovenilor», ansamblu ce reprezintă cu cinste comuna dumneavoastră, ar prezenta un spectacol folcloric cu jocuri demonstrative din mai multe zone folclorice ale țării din care să nu lipsească «Călușul» – jocul emblematic al folcorului românesc”, a fost invitaţia pe care Ion Cheroiu, primarul localităţii, a primit-o din partea CES România este invitația lansată primarului comunei Brâncoveni, Ion Cheroiu, de CES, care a deținut, prin președintele Iacob Baciu, pentru un mandat de doi ani, președinția rotativă a AICESIS.

Mandatul s-a încheiat de marţi, predarea preşedenţiei asociaţiei având loc zilele acestea. Răspunsul edilului oltean nu a ezitat să apară, iar miercuri copiii din Brâncoveni, pregătiţi îndeaproape de maestrul coregraf Alexandru Rizea, sunt în spectacol la Capitală. „Ansamblul «Mugurașii Brâncovenilor» din Brâncoveni va susține un spectacol de jocuri populare care să reprezinte toate zonele istorice ale țării, inclusiv călușul, pentru delegații din 71 de țări la evenimentul ocazionat de festivitatea de predarea președenției Asociației Internaționale a Consiliilor Economice și Sociale și Instituțiilor Similare, în data de 9 octombrie, la București”, a transmis edilul.

Evenimentul cultural artistic este susţinut în faţa delegaţilor străini de pe patru continente, oficialităţi din Parlamentul şi Guvernul României, precum şi membri ai CES România şi alţi invitaţi ai acestora.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți