4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Investiţii pe fonduri europene, realizate în oraşele Corabia şi Drăgăneşti Olt

- Advertisement -

Mai multe investiţii pe fonduri europene accesate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 se vor realiza în perioada următoarele în oraşele Corabia şi Drăgăneşti Olt, contractele de finanţare fiind semnate săptămâna aceasta de primarii Iulică Oane şi Pantelie Rotaru, împreună cu Marilena Bogheanu, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia. La Corabia, vor fi amenajate piste de biciclete, însă vor fi investiţii şi în infrastructura rutieră, iar la Drăgăneşti Olt vor fi reabilitate mai multe clădiri în care vor funcţiona o bibliotecă, un centru pentru tineret şi un club al elevilor, valoarea ambelor mari proiecte fiind de aproximativ 30,5 milioane lei.  

Primăria localităţii de la malul Dunării este beneficiar al proiectului „Investiţii integrate pentru creşterea mobilităţii în oraşul Corabia”, valoarea totală fiind de 22.871.502,50 lei, din care suma solicitata este de 22.368.892,65 lei – 4.890.016,75 euro. Potrivit autorităţilor locale, obiectivul general al proiectului vizează creşterea mobilităţii urbane în oraşul Corabia, prin dezvoltarea unui sistem de transport modern integrat, accesibil şi durabil, care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon.

Principalele lucrări de intervenţie în localitatea dumăreană vor fi: piste de ciclişti pe o lungime totală de 11.044 metri liniari pentru următoarele străzi: bulevardul Bucureşti, bulevardul 1 Mai, bulevardul Nicolae Titulescu, strada C.A. Rosetti, strada Fraţii Goleşti, strada Mihail Kogălniceanu, strada Ştefan cel Mare; intervenţii la infrastructura pietonală pe o suprafaţă de 44.060 metri pătraţi, reabilitarea şi lărgirea trotoarelor existente; amenajarea de treceri pentru pietoni, pe fiecare sens de circulaţie – înainte de trecerea de pietoni se vor amenaja „speed-bumpere” pentru încetinirea vehiculelor şi pentru evitarea accidentelor; înfiinţarea sistemelor de închiriere a bicicletelor – sisteme de bike-sharing – se vor realiza două zone de parcare a bicicletelor de lungă durată, de unde acestea se pot şi închiria, fiind poziţionate pe b-dul 1 Mai tronson 1 şi tronson 2; amenajarea de parcări de scurtă durată pentru biciclete: 15 locaţii pe străzile Cuza Vodă, Rosetti, Tudor Vladimirescu, Griviţa Roşie şi bulevardul 1 Mai – o locaţie va cuprinde mai multe elemente specifice care sunt necesare parcării bicicletelor pe termen scurt; marcaj rutier pentru reconfigurarea parcărilor aşa încât autovehiculele să nu mai poată parca în zona colţurilor intersecţiilor afectând vizibilitatea din intersecţii şi punând în pericol pietonii şi ciclistii.

„Reabilitare şi modernizare cu schimbarea destinaţiei în bibliotecă a construcţiei existente C 1 – centrală termică. Reabilitare şi modernizare cu schimbarea destinaţiei în centru pentru tineret a construcţiei existente C 2 – bibliotecă. Reabilitare şi modernizare construcţie existentă C 1 – clubul elevilor. Reabilitare drum public” este proiectul care se va realiza în oraşul Drăgăneşti Olt. Valoarea totală a acestuia este 7.599.600,78 lei, din care suma solicitată este de 6.502.866,55 lei – 1.396.213,96 euro.

„Prin implementarea acestui contract, beneficiarul îşi propune să contribuie la rezolvarea uneia dintre cele mai acute probleme cu care se confruntă învăţământul socio-cultural şi anume insuficienţa unităților de cultură, a centrelor pentru tineret dotate la standarde moderne care să asigure accesul la un proces educaţional cultural de calitate şi de dezvoltare”, anunţă ADR Sud – Vest Oltenia.

Se vor realiza investiții în următoarele locaţii: centrală termică pe strada Căpitan Drăgănescu, nr. 1 A, suprafaţa construită la sol 262 metri pătraţi; bibliotecă pe strada Nicolae Titulescu, nr. 253, suprafaţa construită la sol 531 metri pătraţi; clubul elevilor pe strada Nicolae Titulescu, nr. 218, suprafaţa construită la sol 106 metri pătraţi; strada Educaţiei pe o lungime de 177 metri şi o suprafaţă de 2.109 metri pătraţi.

Principalele lucrări de intervenţie vor fi: reorganizarea interioară a spaţiilor pentru prevederea unei săli principale pentru lectură la bibliotecă, reabilitare şi modernizare cu schimbarea destinaţiei în centru pentru tineret a construcţiei existente şi reabilitare şi modernizare construcţie existentă – clubul elevilor. De asemenea, în cele trei locaţii se vor realiza: reabilitarea termică a construcţiilor, respectiv termoizolarea pe faţade, termoizolarea planşeelor de peste parter, precum şi termoizolarea plăcilor de sol; schimbarea tâmplăriei existente cu tâmplărie PVC eficientă energetic; schimbarea sau dotarea instalaţiei electrice; reducerea consumurilor de energie primară prin prevederea de echipamente ce folosesc surse alternative – energii regenerabile – panouri fotovoltaice; schimbarea învelitorilor vechi şi deteriorate cu învelitoare din membrană hidroizolaţie nouă, precum şi refacerea straturilor suport şi hidroizolaţii; modernizări prin lucrări de reparaţii locale, schimbări de finisaje interioare; aducerea construcţiilor la noile standarde privind securitatea la incendiu şi sănătatea populaţiei; dotarea clădirilor cu iluminat de siguranţă, sistem anti-efracţie, prevederea sistemelor de supraveghere video în interiorul şi exteriorul clădirii; prevederea instalaţiilor de protecţie prin legare la pământ împotriva şocurilor electrice şi trăsnetului; mobilarea şi dotarea contrucţiilor conform noii destinaţii.

Reabilitarea drumului public, strada Educaţiei din oraşul Drăgăneşti Olt, va consta în modernizarea părţii carosabile, execuţia trotuarelor, execuţia dispozitivelor pentru preluarea apelor pluviale (guri de scurgere), spaţii de parcare şi semnalizarea verticală şi orizontală a acestei străzi.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți