3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Proiectil neexplodat, găsit pe un teren agricol dintre Slatina și Valea Mare

- Advertisement -

Un cetățean care efectua, miercuri după-amiază, lucrări agricole pe un teren aflat între localitățile Slatina și Valea Mare a găsit un proiectil neexplodat, în urma anunțării evenimentului la apelul de urgență 112 la fața locului intervenind echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului Slatina.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că specialiștii pirotehnicieni au efectuat misiunea de asanare a teritoritoriului de muniția rămasă neexplodată, aceasta fiind ridicată în siguranță. „Pirotehniștii au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii, un proiectil perforant, calibrul 47 de milimetri, provenit, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial. Proiectilul avea focosul activ, era tras prin gura de foc și neexplodat”, a spus reprezentantul ISU.

Sursa citată a mai adăugat că de la începutul anului și până în prezent, echipa pirotehnică a desfășurat 12 misiuni de asanare a teritoriului județului Olt de munițiile rămase neexplodate, fiind ridicate 14 elemente de muniție.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, specialiștii ISU reamintesc cetăţenilor faptul că în cazul descoperirii elementelor de muniţie trebuie să sune la 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic. De asemenea, se interzice: ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice de muniţii; tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte; demontarea focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea, pentru joacă, de către copii, a unor muniţii, cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente din componenţa acestora.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți