12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Se schimbă Guvernul. Liberalii sărbătoresc victoria

- Advertisement -

România va avea, în curând, un nou guvern. Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului constată că moțiunea a trecut: au votat 245 din 464 parlamentari, trei voturi anulate, 238 voturi „pentru”, patru voturi „contra”. Potrivit prevederilor Constituției, moțiunea se adoptă. Președintele Klaus Iohannis are acum misiunea să desemneze un alt premier. În Olt, liberalii au sărbătorit pe Facebook victoria împotriva PSD.

Guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet.

Liberalii olteni s-au strâns la sediul partidului, unde au anunțat o victorie împotriva unui guvern pe care ei în numesc incompetent. „PNL a reușit să coalizeze toate forțele politice și să trimitem acasă acest guvern incompetent, acest guvern slab care ne-a făcut de rușine atât pe plan național, cât și în Europa… Felicitări colegilor mei din PNL, domnului președinte Ludovic Orban, parlamentarilor din toate formațiunile politice care au votat pentru a trimite acest guvern incompetent la lada de gunoi a istoriei. Victorie Klaus Iohannis, victorie PNL, victorie România”, a spus președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

Dacă noul Cabinet primește 233 de voturi în Parlament, va fi învestit și poate asigura guvernarea până la alegerile parlamentare. Dacă însă Parlamentul va respinge prin vot două Cabinete consecutiv, se declanșează alegeri anticipate. 

Potrivit Digi24, dintre semnatarii moțiunii de cenzură au lipsit finul lui Liviu Dragnea, Emanoil Savin, ex PSD, Oana Bîzgan, ex USR, și un deputat USR care este grav bolnav. 

Au votat alături de PNL mai mulți deputați ai minorităților, în jur de şapte, precum și fostul președinte al organizanizației de tineret a PSD, Gabriel Petrea.

A. D.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți