23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Prim-procuror nou la Parchetul Slatina

- Advertisement -

Începând de săptămâna viitoare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina va avea un nou prim-procuror. Procurorul Marinel Corneliu Pavel de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt îl va înlocui din funcţie pe procurorul Ştefania Chelu, venită de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia şi care ocupa funcţia de prim-procuror la Parchetul Slatina din luna februarie 2019.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în şedinţa de joi delegarea în funcţia de prim procuror la Parchetul Slatina a lui Marinel Corneliu Pavel, procuror la Parchetul Tribunalul Olt, începând cu data de 18 octombrie, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. Totodată, începând cu aceeaşi dată, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât şi încetarea delegării în funcţia de prim procuror al Parchetului Slatina, a Ştefaniei Chelu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia.

Ştefania Chelu a fost delegată în funcţia de prim-procuror pe 12 februarie 2019, iar mandatul său a fost prelungit pe 13 august 2019 cu încă şase luni, acesta urmând să expire în februarie 2020. Din luna septembrie 2019, situaţia procurorului Chelu a devenit una delicată, deoarece nu a mai primit din partea Secţiei pentru procurori a CSM avizul anual pentru menţinerea în funcţie, după împlinirea vârstei de 65 de ani.

Chiar şi cu un nou prim-procuror, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina este în continuare un deficit major de personal. Surse din interiorul instituţiei au spus recent că din luna noiembrie doar doi procurori îşi vor desfăşura activitatea aici, ocupând funcţii de execuţie, deşi la această unitatate de parchet sunt tot mai multe lucrări, inclusiv dosare penale, de soluţionat. Parchetul Slatina ar trebui să aibă în total 12 procurori, din care zece cu funcţii de execuţie şi doi de conducere.

Un alt procuror de la Parchetul Olt ajunge la DNA Piteşti

Odată cu delegarea procurorului Pavel de la Parchetul Olt în funcţia de prim-procuror la Parchetul Slatina, un alt procuror de la această unitate de parchet a fost delegat ca procuror la DNA Piteşti.

În aceeaşi şedinţă de joi, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât delegarea în funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti a lui Marian Eugen Moşteanu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Procurorul oltean va fi procuror la DNA Piteşti pentru o perioadă de şase luni, începând cu data de 10 octombrie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți