9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident cu un mort și trei răniți grav, la Drăghiceni

- Advertisement -

Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața, iar alți trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani au ajuns la spital, în urma unui grav accident de circulație produs sâmbătă noaptea pe Drumul Național 6 – European 70, în afara comunei Drăghiceni. Cei patru tineri se aflau într-un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Caracal, fără permis auto și aflat sub influența alcoolului, care a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat pe un câmp de la marginea drumului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, din primele cercetări, polițiștii rutieri au stabilit faptul că un tânăr de 20 de ani, din municipiul Caracal, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6 – E 70, în afara comunei Drăghiceni, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile. „În urma evenimentului, un tânăr de 18 ani, a decedat. Alți trei pasageri au fost răniți și transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale”, a declarat reprezentantul IPJ.

Singurul care a scăpat nevătămat în urma accidentului a fost șoferul din Caracal, iar celelalte victime, rănite grav, au primit primul ajutor de la paramedicii de pe echipajul SMURD Caracal și cadrele medicale de pe trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Olt. „La sosirea echipajelor, singurul autoturism implicat în accidentul rutier a fost găsit în afara drumului, iar cele cinci persoane aflate în acesta erau în afara lui. Pasagerul care era pe scaunul din dreapta față, din municipiul Caracal, politraumatizat în urma evenimentului, a fost găsit în stop cardio-respirator. Echipajele medicale au început imediat manevrele de resuscitare, dar fără rezultat favorabil, tânărul fiind declarat decedat. La Compartimentul Primire Urgențe al Spitalului Municipal Caracal au ajuns trei pacienți, o minoră, în vârstă de 17 ani, politraumatizată în urma accidentului, un tânăr, în vârstă de 18 ani, cu traumatism cranio-facial și traumatism la membrul inferior drept și o tânără, în vârstă de 23 de ani, cu traumatism cranio-cerebral și traumatism la membrul superior stâng. Șoferul autoturismului nu prezenta urme vizibile de traumă și nu a necesitat îngrijiri medicale”, a spus Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Polițiștii rutieri au efectuat verificări și au stabilit că șoferul nu avea permis și era într-o stare avansată de ebrietate. „Conducătorul auto nu posedă permis de conducere. De asemenea, în urma testării sale cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1,05 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat”, a precizat reprezentantul IPJ.

În cauză a fost deschis dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți