20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 500 de joburi prin reţeaua Eures, pentru olteni

- Advertisement -

Ofertă bogată de locuri de muncă prin reţeaua Eures, pentru olteni. La sfârşitul săptămânii trecute erau disponibile puţin peste 500 de joburi, cele mai multe fiind în Olanda şi Germania. Dacă angajatorii olandezi caută, spre exemplu, 50 de procesatori bulbi de flori şi 45 de lucrători în producţia de alimente, cei din Germania sunt în căutarea a 30 de operatori stivuitori şi 30 manipulanţi de mărfuri.

În total, sunt 501 locuri de muncă disponibile prin reţeaua Eures, iar pe lângă Olanda şi Germania, unde sunt aproape jumătate dintre acestea, angajatori din alte zece ţări din Uniunea Europeană caută muncitori în diverse domenii de activitate.

În Olanda, concret, se angajează nu mai puţin de 126 de persoane şi, în afară de procesatori bulbi de flori şi lucrători în producţia de alimente, se mai caută 12 lucrători în seră de flori, zece instalatori sanitari, de încălzire şi aparate de aer condiţionat, patru muncitori în pepinieră de pomi şi arbuşti, trei culegători de conopidă şi brocoli şi doi sortatori – ambalatori. Nemţii oferă, în total, 123 de joburi, iar pe lângă operatori stivuitor şi manipulanţi de mărfuri mai caută, spre exemplu, şase pictori – decoratori, cinci preparatori de îngheţată, cinci persoane în domeniul gastronomiei de sistem sau trei conducători tren marfar pentru distanţe lungi.  

Germania este urmată de Malta, unde se caută 64 de muncitori, dintre care 20 dealeri de cazino, zece sudori, zece instalatori şi zece electricieni, şi Austria, unde sunt vacante 54 de joburi, dintre acestea câte opt fiind disponibile pentru electricieni, stivuitorişti, lăcătuşi mecanici în construcţii, instalatori sanitari şi de încălzire.   

Potrivit datelor oficiale Eures, restul locurilor de muncă sunt disponibile în Polonia – 33, 30 dintre ele fiind pentru specialişti relaţii clienţi; Marea Britanie – 30 pentru lucrători în agricultură – culegători de ciuperci; Norvegia – 26, zece fiind pentru electricieni cu certificat DSB, trei de medici stomatologi şi unul de farmacist; Franţa – 17, şapte dintre ele fiind de tinichinigii auto şi alte şapte de vopsitori auto; Slovacia – 12 sticlari; Suedia – opt, trei pentru mecanici auto şi cinci pentru vopsitori auto; Danemarca – şapte, dintre care trei de manageri de producţie şi câte doi manageri de fermă şi horticultori – ingineri agronomi; Slovenia – un programator.

Cei care vor lucreze în aceste ţări ale Uniunii Europene trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, una dintre ele fiind cunoaşterea unei limbi străine, cum ar fi engleză, germană, franceză sau poloneză. Pentru a consulta integral ofertele angajatorilor europeni, oltenii aflaţi în căutarea unui job se pot interesa accesând adresa de website a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă – www.eures.anofm.ro sau se pot adresa reprezentanţilor de la Compartimentul Eures, situat la parterul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, cu sediul în Slatina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți