15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un poliţist s-a împuşcat în cap cu arma din dotare. Starea sa, extrem de gravă

- Advertisement -

Un tânăr de 31 de ani, ajutorul şefului Postului de Poliţie Corbu, a încercat să-şi pună capăt zilelor, duminică după-amiază, în apartamentul socrilor săi din municipiul Caracal. Poliţistul Alexandru Badiu şi-a tras un glonţ în cap cu pistolul din dotare, după ce s-ar fi certat cu soţia sa, cu care era căsătorit de doi ani. Când bărbatul a recurs la gestul necugetat, mai erau în locuinţă atât partenera de viaţă, cât şi cumnatul său.

Angajat de doar o lună în cadrul IPJ Olt

Alexandru Badiu era de foarte puţin timp angajat în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. A fost transferat acum o lună de la IPJ Timiş şi este ajutorul şefului de post din Corbu. Tentativa sa de suicid este anchetată de colegii săi de la Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Caracal.

„În această după-amiază (duminică n.r.), lPJ Olt a fost sesizat prin apelul de urgență 112 despre faptul că un bărbat, ajutor șef de post la Postul de Poliție Corbu, s-a împușcat cu armamentul din dotare, în timp ce era într-un apartament din municipiul Caracal. Acestuia i s-au acordat manevre de resuscitare la fața locului, fiind transportat la spital. Precizăm că polițistul era angajat al IPJ Olt de o lună. Poliţişti de la Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au efectuat cercetări la faţa locului pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc evenimentul”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Omul legii, internat la Terapie Intensivă în Craiova

Paramedici SMURD de la Caracal și cadre medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt au fost cei care au acordat primul ajutor omului legii. Medicul Dragoş Toader, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei, a declarat că tânărul a fost găsit inconştient şi în stare comatoasă, a fost transportat la Spitalul Municipal Caracal, iar de aici transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. „În jurul orei 17:40 (duminică n.r.), am fost solicitați prin 112 să intervenim la acest caz. Este vorba de un polițist de 31 de ani, care s-a împușcat în locuința sa din Caracal, după ce se pare că ar fi avut un conflict în familie, cu soția. Și-a tras un glonț în cap cu arma din dotare, în tâmpla dreaptă. Colegii, care au intervenit împreună cu paramedicii SMURD, l-au găsit pe pacient inconștient, în stare comatoasă. L-au transportat la Compartimentul de Primire Urgențe Caracal, iar de aici a fost transferat cu o ambulanță la Spitalul Craiova. Era intubat, în stare critică, șansele de supraviețuire fiind minime”, a spus doctorul.

Ajuns la unitatea spitalicească din Craiova, polițistul Alexandru Badiu a fost supus mai multor investigații medicale, iar în urma acestora doctorii au decis internarea sa pe Clinica de Terapie Intensivă, pentru Neurochirurgie. Cristiana Geormăneanu, a spus că victima se află în comă. „Pacientul este inconştient, în stare de comă, comă profundă, intubat şi ventilat mecanic. Este internat la Terapie Intensivă, pentru Neurochirurgie, este stabil hemodinamic. Starea sa de sănătate este în continuare extrem de gravă, prognosticul de supravieţuire este rezervat”, a declarat luni, la prânz, medicul Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al spitalului craiovean.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți