13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Poliţiştii au aplicat sancţiuni drastice în weekend

- Advertisement -

Peste 290 de amenzi în cuantum de aproximativ 120.000 de lei au fost aplicate în weekend de poliţiştii slătineni în urma unei acţiuni de amploare desfăşurate în municipiul Slatina cu sprijinul jandarmilor, poliţiştilor locali, inspectorilor Registrului Auto Român şi reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că razia oamenilor legii a avut loc în perioada 10 – 13 octombruie, cu scopul de a asigura un climat de ordine și siguranță publică în Slatina. „Au fost desfășurate acțiuni punctuale la unitățile școlare, în piețele și zonele comerciale aglomerate, pe bulevarde, în baruri și discoteci”, a spus reprezentantul Poliţiei.

În urma misiunilor din zona adiacentă unităților de învățământ din Slatina, au fost legitimaţi nu mai puţin de 57 de elevi şi înaintate 14 informări către școli privind depistarea unor elevi care absentau de la cursuri. Pe linia prevenirii pazei obiectivelor, valorilor și protecției persoanelor, poliţiştii au consiliat antiinfracțional reprezentanţii a 11 societăți comerciale. „În urma abaterilor constatate privind încălcarea prevederilor Legii 12/1990, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.000 de lei”, a declarat Alexandra Dicu. Totodată, s-au aplicat şi 14 contravenţii, în valoare de 3.900 de lei, pentru nerespectarea legislației privind ordinea și liniștea publică.

Cele mai multe amenzi au fost însă date de poliţiştii care au fost prezenţi în trafic, pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere grave și pentru a depista pe cei care încalcă legea. În total, 271 de sancțiuni contravenţionale, în cuantum de 113.775 de lei, au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar ca măsuri complementare au fost reținute 16 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, și retrase 12 certificate de înmatriculare.  

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți