Pregătesc documentația pentru noi asfaltări, la Slatina

Consiliul Local Slatina a aprobat luni indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea străzilor şi trotuarelor din două cartiere ale orașului. Este vorba despre zona Zmeurei și o parte din zona Steaua, arealul cuprins între străzile Cuza Vodă, Văilor și Elena Doamna.

În ambele cartiere, străzile, trotuarele, dar și aleile dintre blocuri, sunt degradate și aveau nevoie de modernizare. Pentru zona Steaua, valoarea totală a lucrărilor este estimată la 2,5 milioane lei, în această sumă fiind incluse: reparația sistemului rutier și a trotuarelor, ridicarea gurilor de scurgere a apelor pluviale și montarea de canale noi, montare de borduri și refacerea marcajelor rutiere.

Tot luni, a primit aprobarea consilierilor locali și proiectul care cuprinde documentația de avizare a lucrărilor de intervenții și indicatori tehnico-economici privind „Reabilitare zona Zmeurei”. Lucrările care se impun în acest cartier sunt: amenajarea de terasamente, sistem rutier și parcări, montarea de cămine tip geiger pentru scurgerea apelor pluviale, dar și marcaje rutiere. Pentru această zonă, valoarea lucrărilor este de aproximativ 925.000 lei.

Atât zona Zmeurei, cât și reabilitările din zona Steaua, fac parte din acordul cadru pentru asfaltare semnat în primăvară de municipalitate. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, Direcția Administrarea Străzilor va atribui contractele subsecvente de lucrări. Ulterior, se va trece la obținerea avizelor și autorizațiilor, pentru ca apoi să se deschisă șantierele.

Simona Vârban

Un comentariu la „Pregătesc documentația pentru noi asfaltări, la Slatina

  • In principiu nu este rău. Dar in acele zone ,mai ales in zona Steaua in ultimi ani s-au tot executat lucrari. de asfaltare,bordurare,plombare. Sunt zone in oras unde din 1990 incoace ,decât s-au stricat trotuare,asostament,sosea ,dar nu s-a intervenit de nici o administratie pentru remedierea situatiei. Sau s-a intervenit in mod nesemnificativ. Strada pe care este situata Agentia de mediu,la piata Fratii Buzesti este un dezastru. Zona stadionului ce sa mai vorbim. Str.Abatorului,asisderea.. Centrul vechi unde niste minti luminate au considerat ca trebuie pastrat aspectul de la 1800 si au pietruit strazile Lipscani si cea din spatele Judecatoriei Slatina cu piatra cubica sunt adevarate piste off road pentru testat masini de teren. mai ales după ploi torentiale care sapă adevarate transee! Str. Oituz baremi este praf si pulbere! Dar cei de la primărie sunt orbi buștean. Repet,nu stiu cine locuieste in zona Steaua dar lucrari de asfaltare ale str. Cuza Voda s-au facut de 3,4,ori in ultimi 15 ani iar alte strazi nu au vazut o lopata de asfalt de la revolutie. Desi taxele si impozitele datorate la primărie nu sunt diferentiate dupa calitatea infrastructuri dintr-o zona sau alta!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<