14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Colegele Alexandrei şi Luizei, tinerele dispărute la Caracal, audiate de procurorii DIICOT

- Advertisement -

Colegele Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu, cele două tinere dispărute în Caracal pe care Gheorghe Dincă susţine că le-a omorât, vor fi audiate zilele acestea de procurorii DIICOT.

Surse judiciare din anchetă susţin că declaraţiile acestora sunt necesare pentru a se stabili mişcările pe care adolescentele le-au făcut înainte de dispariţie, anchetatorii dorind să afle şi cu cine erau acestea prietene, dar şi cu cine vorbeau. Colegele Luizei sunt primele care vor fi audiate, acestea fiind chemate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj să dea declaraţii miercuri, 16 octombrie, cu începere de la ora 11:00.

Gheorghe Dincă de 66 de ani, din municipiul Caracal, este suspect principal în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu. Bărbatul se află în Spitalul Penitenciar Jilava, fiind arestat după ce a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete.

Se ştie sigur că Dincă este cel care le-a luat la ocazie atât pe Alexandra de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, care a dispărut la sfârşitul lunii iulie, cât şi pe Luiza, tânăra de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, care este dispărută de la jumătatea lunii aprilie. Ambele erau în Caracal când au dispărut, iar bărbatul le-a spus anchetatorilor că după ce le-a răpit, le-a sechestrat şi violat la domiciliul său, le-a ucis incinerându-le trupurile într-un butoi metalic din curte.

Acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat, Gheorghe Dincă este în arest preventiv de la sfârşitul lunii iulie. Ultima dată, magistraţii Tribunalului Olt i-au prelungit mandatul de arestare cu încă 30 de zile pe 18 septembrie. Va expira pe 24 octombrie şi în aceste zile bărbatul ar urma să fie prezentat din nou în faţa instanţei de judecată, în vederea prelungirii mandatului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți