14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Haine şi încălţăminte pentru oamenii străzii din Slatina

- Advertisement -

O nouă ediţie a campaniei umanitare „Dăruieşte (cu) bucurie!” este organizată în acest an de Sectorul Social – Misionar al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, în urma acesteia persoanele fără adăpost din Slatina urmând să primească haine şi perechi de încălţăminte pe care enoriaşii sunt aşteptaţi să le doneze până în prima zi a Crăciunului la fiecare biserică din municipiu.  

Campania a ajuns la a treia ediţie şi a fost demarată săptămâna trecută.

„Mulți dintre noi avem haine şi încălţăminte de care nu ne mai folosim, dar care pot fi de un mare ajutor acelora care nu mai au nimic. Așadar, apelăm la bunăvoința dumneavoastră pentru a dona orice ar putea fi de folos, pe timpul iernii, persoanelor fără adăpost: haine groase (paltoane, pulovere, hanorace, blugi, pături); saci de dormit și perechi de încălţăminte de toate mărimile (bocanci, cizme, ghete). Adresăm rugămintea ca toate lucrurile donate să se prezinte în stare bună de folosire, să nu fie murdare sau rupte”, este apelul făcut de preotul Constantin Aldea, consilier social – misionar în cadrul episcopiei.

Pe lângă lucrurile donate acestor persoane pentru a trece mai uşor peste iarnă, Centrul Social al Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor colectează tot pentru oamenii străzii şi produse de igienă personală, precum şampon, săpun, pastă de dinți, şi alimente neperisabile cum ar fi conserve, ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, plicuri de ceai, miere, fructe și legume. „Persoanele dornice să se implice în această acțiune vor putea face donații la fiecare biserică din Slatina sau la Centrul Social al episcopiei, situat în orașul vechi, pe strada Grădiniței, nr. 1”, a mai transmis părintele Aldea.

Implicarea fiecăruia dintre noi poate însemna un dram de căldură pentru acești oameni nefericiți, cărora soarta le-a zâmbit mai puțin!

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți