8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tânără, „răpită” de iubit

- Advertisement -

Un nou apel la 112 prin care o tânără spunea că este sechestrată într-un autoturism a pus pe jar, luni după-amiază, poliţiştii din Olt, dar şi alte forţe din judeţ şi din judeţele vecine. Mai bine de cinci ore a fost căutată aceasta de autorităţi, pentru ca în cursul serii să fie găsită, împreună cu bărbatul care o însoţea, pe un drum din judeţul Ilfov, chiar în maşina din care sunase la serviciul de urgenţă.

Alexandra Huţuţui, în vârstă de 34 de ani, dar și Marius Ionuţ Vârtej, de 32 de ani, se cunosc foarte bine, fiind colegi de serviciu. Lucrează amândoi la o firmă de transport fructe, el fiind şofer, iar ea angajată la birouri. Mai mult chiar sunt iubiţi, iar femeia ar fi sunat la 112 pentru a-l speria pe bărbat, care conducea cu mare viteză. Cu greu a putut fi localizat apelul făcut de aceasta la serviciul de urgenţă, deoarece a durat mai puţin de 20 de secunde, însă specialiştii Serviciul de Telecomunicaţii Speciale Olt care l-au preluat au reuşit totuşi să afle că s-a făcut de undeva din zona oraşului Balş.

Poliţiştii au constituit imediat mai multe filtre rutiere pentru a o găsi pe tânăra posibil răpită atât pe drumurile publice din judeţ, cât şi în judeţele limitrofe. „La data de 14 octombrie, IPJ Olt a fost sesizat de o persoană de sex feminin, nu se cunoaște numărul de telefon, despre faptul că este sechestrată, fără a oferi alte detalii. Apelul a durat aproximativ 20 de secunde. În acest moment, se fac verificări pentru identificarea apelantei. Facem apel la cetățeni să acorde sprijin polițiștilor aflați în teren”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al inspectoratului.

Se fac cercetări într-un dosar de lipsire de libertate

Undeva în jurul orei 14:20 ar fi sunat femeia la 112, iar aceasta şi însoţitorul ei au fost găsiţi în judeţul Ilfov, de unde provin, după ora 19:30. Cazul este anchetat acum de Parchetul Balș, care a deschis dosar penal pentru lipsire de libertate, după ce s-a stabilit că apelul la 112 s-a făcut din apropierea orașului de pe malul Oltețului.

„Urmare a apelului primit de IPJ Olt, atât persoana care a sunat la 112, cât și însoțitorul ei, au fost identificați și audiați de polițiști din Bucureşti, urmând ca aceştia să dea declaraţii şi în faţa oamenilor legii din Olt. În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, sub coordonarea  unui procuror din cadrul Parchetului pe lângă Judecătoria Balș. Dosarul penal s-a întocmit în baza apelului la 112, dat de femeie din apropierea orașului Balș. Răpirea nu se confirmă, iar la activitatea de căutare au fost implicate forțe sporite și polițiști din mai multe județe. Persoanele, o femeie de 34 de ani şi un bărbat de 32 de ani, au fost găsite pe raza județului Ilfov, unde acestea îşi au domiciliul”, a adăugat poliţistul Cristian Grigorescu.

STS, precizări cu privire la caz

Serviciul de Telecomunicații Speciale a venit și el cu precizări ca urmare a posibilului caz de răpire, tânăra fiind căutată de polițiști, dar şi de colegi de la alte structuri. Potrivit STS, un singur apel a fost făcut la 112. Operatorul ar fi auzit doar că persoana sechestrată a spus „Lasă-mă, nebunule, să cobor”, apoi când apelul ar fi urmat să fie preluat de polițiștii din Olt, acesta s-a întrerupt, legătura nemaiputând fi refăcută.

„Precizăm că la Centrul unic pentru apeluri de urgență 112 Olt, în cursul zilei de astăzi (luni n.r.), a fost preluat un singur apel, inițiat de către o persoană de sex feminin. Apelul a fost înregistrat la ora 14:23:41 și a avut o durată de până la 20 secunde, iar în timpul convorbirii cu operatorul 112 apelanta a transmis informații din care reieșea doar faptul că este privată de libertate. Apelul a fost localizat  conform parametrilor Cell ID/sector ID,  iar apelanta nu a furnizat informații referitoare la poziția sa în teren în cadrul convorbirii telefonice. Potrivit metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție în cazul urgențelor primite prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență, operatorul 112 a alertat dispeceratul de urgență al Poliției Olt, Serviciul de Ambulanță Județean Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt și Jandarmeria Olt”, transmit specialiștii STS.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți