8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Expoziţie cu fotografii realizate de artişti din China, la Slatina

- Advertisement -

Festivalul Fotografiei Chineze în România a ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie şi se va încheia pe 29 octombrie. Evenimentul este dedicat aniversării a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-chineze, respectiv Zilei Naţionale a Chinei, şi cuprinde 15 expoziţii alcătuite din creaţiile unor artişti fotografi din China, unul dintre vernisaje fiind şi în municipiul Slatina.

Pe lângă cele 15 expoziţii, festivalul, lansat oficial pe 1 octombrie la Centrul de Cultură Urbană „Casino” din Cluj Napoca, cuprinde și o expoziţie a artiştilor fotografi Sorin Tabacu şi Ştefan Toth AFIAP din România, intitulată „Impresii din China”, vernisată doar într-o localitate.

Expoziţia de la Slatina va fi până pe 6 noiembrie, vernisajul având loc joi, 17 octombrie, cu începere de la ora 18:00. Publicul slătinean va putea vedea fotografiile realizate de artiştii chinezi în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, evenimentul desfășurându-se prin grija Asociației Culturale Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România, Clubul de Fotografie Alutus Slatina, cu sprijinul Primăriei Slatina și a Centrului Cultural Slatina. Curator al expoziţiei de la Slatina este artistul fotograf oltean Valeru Ciurea, membru consacrat al Asociației Internaționale de Fotografie „Euro Foto Art”.

Festivitatea de închidere a ediţiei a şaptea a Festivalului Fotografiei Chineze este prgramată în data de 29 octombrie, la Facultatea de Inginerie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți