10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cadastru gratuit în zeci de localități ale județului Olt

- Advertisement -

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt va încheia contracte de finanțare cu 62 de primării din Olt, pentru cadastrarea unor sectoare de pe teritoriul localităților. Sumele alocate sunt de 160.000 de lei pentru fiecare localitate, primăriile urmând să deruleze licitații și să găsească firme care să realizeze măsurătorile și documentele necesare.

În curând, primăriile interesate să înregistreze sistematic terenuri de pe teritoriul localităților vor primi noi fonduri de la bugetul de stat. Este vorba despre finanțarea cu numărul VI din cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. „Urmează ca, pe finanțarea VI, 62 de UAT-uri să primească fonduri pentru a încheia contractele de prestări servicii pentru lucrări de înregistrare sistematică la nivel de sector cadastral. De asemenea, pe finanțările II și III, câte 51 de UAT-uri au lucrări în derulare pe sectoare cadastrale din extravilan sau mixt. Pe finanțarea IV au lucrări în derulare 9 UAT-uri , iar pe finanțarea V – 32 de UAT-uri”, a explicat Dorina Mihăilescu, purtătoarea de cuvânt a OCPI Olt.

Tot prin programul național, în județul Olt se cadastrează integral comuna Milcov, lucrările fiind într-un stadiu avansat. Alte cinci comune, Vișina, Vișina Nouă, Vădastra, Oboga și Brastavățu, au beneficiat de cadastrare integrală cu fonduri de la bugetul de stat. În primele patru localități, oamenii și-au primit deja cărțile funciare. La Brastavățu, documentele tehnice în varianta finală se află în verificare la Oficiul de Cadastru, cu deschiderea cărților funciare din oficiu până la sfârșitul anului.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți