12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Condamnare definitivă pentru fiul poliţistului din Corabia, acuzat de tentativă de omor calificat

- Advertisement -

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au finalizat judecarea apelului declarat în dosarul în care Marius Iliuţă Bucureşteanu, fiul unui poliţist din Corabia, a fost condamnat la sfârşitul anului trecut la închisoare cu executare de judecătorii Tribunalului Olt. Iniţial, tânărul a fost condamnat la 10 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, iar în urma apelului a primit o pedeapsă mai mică şi va sta după gratii 8 ani şi 2 luni, însă are de plătit şi o amendă de 800 de le. Sentinţa instanţei craiovene este definitivă.

Inculpatul Bucureşteanu, dar şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, au declarat apeluri în urma sentinţei penală dată la începutul lunii decembrie 2018 de magistraţii Tribunalului Olt, iar luna trecută au fost admise de Curtea de Apel Craiova. Dosarul s-a rejudecat cinci luni, iar instanţa a desfiinţat în parte sentinţa dată şi a descontopit pedeapsa rezultantă de 10 ani şi 8 luni închisoare aplicată fiului poliţistului din Corabia, repunând în individualitate pedepsele aplicate. Acuzat de infracţiunea de tentativă de omor calificat, tânărul a primit o pedeapsă principală de 5 ani închisoare, în loc de 7 ani şi 6 luni închisoare cât primise iniţial. Pentru infracţiunea de tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru care instanţa de judecată olteană îl achitase, Marius Bucureşteanu a fost condamnat de judecătorii craioveni la 800 lei amendă (80 zile amendă a câte 10 lei pe zi amendă), pedeapsa amenzii putând fi înlocuită cu pedeapsa închisorii. Curtea de Apel a menţinut doar dispoziţiile privind condamnarea acestuia la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru infracţiunea de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Însă, inculpatul Bucureşteanu are de ispăşit şi o pedeapsă definitivă de 3 ani închisoare fiind acuzat de furt calificat. Iniţial, condamnarea dată de Judecătoria Corabia şi rămasă definitivă printr-o decizie a Curţii de Apel Craiova a fost cu suspendare, însă faptele de acum doi ani au fost săvârşite în termenul de încercare de 6 ani şi pedeapsa a devenit cu executare.  Pedepsele din cele două dosare penale au fost astfel contopite, iar fiul poliţistului din Corabia va avea de executat pedeapsa finală de 8 ani, 2 luni închisoare şi 800 lei amendă.

„În baza art. 38 alin 1 C.p. şi art. 39 C.p., contopeşte pedepsele stabilite în pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare la care adaugă 1/3 din pedeapsa de 6 luni închisoare şi pedeapsa de 800 lei amendă, rezultând pedeapsa de 5 ani, 2 luni închisoare şi 800 lei amendă. Menţine dispoziţiile privind revocarea beneficiul suspendării executării pedepsei sub supraveghere de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 47/28.05.2015 a Judecătoriei Corabia, definitivă prin decizia penală nr. 234/16.02.2016 a Curţii de Apel Craiova şi executarea acesteia, în temeiul art.96 C.p. În baza art. 43 alin. 2 C.p. cumulează pedeapsa de 5 ani, 2 luni închisoare şi 800 lei amendă cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 47/28.05.2015 a Judecătoriei Corabia, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală de 8 ani, 2 luni închisoare şi 800 lei amendă. (…) Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii penale. (…) Definitivă”, se arată în soluţia pe scurt dată de instanţa craioveană.

Marius Iliuţă Bucureşteanu a fost trimis în judecată după ce în primăvara anului 2017, la un bar din Vişina, a provocat un scandal şi a înjunghiat cu cuţitul doi tineri, care au necesitat mai multe zile de îngrijiri medicale în spital. „În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 17 spre 18 martie 2017, aflându-se în faţa unui local din comuna Vişina, inculpatul a exercitat acte de violenţă fizică asupra a două persoane care au fost lovite în mod repetat cu un cuţit, fiindu-le provocate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 8 – 9 zile de îngrijiri medicale, respectiv 22 – 25 zile de îngrijiri, în această din urmă situaţie viaţa victimei fiind pusă în pericol”, se arăta atunci într-un comunicat remis de Parchetul Olt. 

Tinerii înjunghiaţi sunt Laurenţiu George Mitrache, din municipiul Slatina, şi Daniel Murgea, de 22 ani, din comuna Brebeni, şi au fost internaţi în Clinica de Chirurgie Toracică a Spitalului de Urgenţă Craiova. Şi fiul poliţistului din Corabia a fost rănit în altercaţie şi a necesitat internarea în Spitalul de Urgenţă „Floreasca” din Bucureşti. La zece zile după săvârşirea tentativei de omor calificat, tânărul a fost arestat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți